Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Lavrov: Εχθρική η επίθεση στο Κρεμλίνο - Το αφεντικό των τρομοκρατών του Κιέβου γνώριζε…

Προειδοποίηση Lavrov: Εχθρική η επίθεση στο Κρεμλίνο - Το αφεντικό των τρομοκρατών του Κιέβου γνώριζε…
Θα υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση στην επιθετική πράξη της Ουκρανίας προειδοποίησε ο Lavrov
Σχετικά Άρθρα
Για εχθρική ενέργεια που θα απαντηθεί με πολύ συγκεκριμένο τρόπο έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov αναφερόμενος στην επίθεση με drones κατά του Κρεμλίνου.
Ερωτηθείς μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων των κρατών – μελών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης για το εάν η επίθεση με drones κατά του Κρεμλίνου αποτελεί «casus belli» για τη Ρωσία, ο Lavrov κάλεσε τους δημοσιογράφους να μη σπεύδουν να αποδίδουν χαρακτηρισμούς.

Το αφεντικό γνώριζε

«Ήταν ξεκάθαρα μια εχθρική πράξη.
Είναι απόλυτα ξεκάθαρο επίσης ότι οι τρομοκράτες του Κιέβου δεν θα μπορούσαν να έχουν κάνει μια τέτοια ενέργεια, χωρίς να το γνωρίζει το «αφεντικό» τους» υπογράμμισε ο Lavrov, ο οποίος επικαλέστηκε τις δηλώσεις του Αμερικάνου ομόλογου του, Anthony Blinken ότι «οι ΗΠΑ δεν θα υπαγόρευαν στην Ουκρανία τις μεθόδους, με τις οποίες θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της».
«Αυτό μάλλον τα λέει όλα» είπε ο Lavrov, επισημαίνοντας ότι «οι διαψεύσεις των Αμερικανών και Ουκρανών αξιωματούχων σχετικά με τη συμμετοχή τους στις επιθέσεις στο Κρεμλίνο δεν σημαίνουν τίποτα για τη Μόσχα», καθώς όπως είπε, « ικανότητά τους να λένε ψέματα είναι ευρέως γνωστή».

Καμία κρίση δεν θα λυθεί

Σύμφωνα με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, το ουκρανικό ζήτημα δεν μπορεί να επιλυθεί μόνο με το «πάγωμα» των πολεμικών επιχειρήσεων στη γραμμή του μετώπου στο Donbass.
«Όλοι καταλαβαίνουν τη γεωπολιτική φύση αυτού που συμβαίνει» υποστήριξε ο Lavrov, επισημαίνοντας πως η Ρωσία δεν σταμάτησε ποτέ να προσπαθεί για την επίλυση των προβλημάτων από τις ενέργειες των ΗΠΑ και των «δορυφόρων» τους να προμηθεύουν με όπλα την Ουκρανία.
«Όλοι κατανοούν ότι αν δεν λυθεί το κύριο γεωπολιτικό πρόβλημα, το οποίο συνίσταται στην επιθυμία της Δύσης να διατηρήσει την ηγεμονία της και να υπαγορεύει τη βούλησή της σε όλους και σε όλα, καμία κρίση, ούτε στην Ουκρανία ούτε οπουδήποτε άλλου στον κόσμο, δεν πρόκειται να επιλυθεί» είπε ο Lavrov.

Μαριονέτα ο Zelensky

Όπως είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, στην πρόταση 12 σημείων της Κίνας για την ουκρανική κρίση, «η Ουκρανία αναφέρεται μόνο στον τίτλο», καθώς όλα τα άλλα έχουν να κάνουν με τη διασφάλιση της ασφάλειας, με ενέργειες που δεν παραβιάζουν την εδαφική ακεραιότητα μιας χώρας, κοκ.
«Όλα αυτά θα πρέπει να αποφασιστούν όχι με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ο οποίος είναι μια μαριονέτα στα χέρια της Δύσης, αλλά απευθείας με τα αφεντικά του.
Είμαστε έτοιμοι για έναν τέτοιο διάλογο εδώ και πολύ καιρό.
Οι προτάσεις μας έγιναν το 2009 και για τελευταία φορά τον Δεκέμβριο του 2021» υπογράμμισε ο Lavrov, τονίζοντας ότι η Δύση αρνήθηκε αλαζονικά το διάλογο βάσει των βασικών αρχών του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με τον Lavrov, ο Zelensky και η ομάδα του κάνουν τα πάντα έτσι ώστε οποιαδήποτε χώρα που σέβεται τον εαυτό της, να μην θέλει να επικοινωνήσει με το Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης