Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτιμήσεις Κινέζων για επίθεση στο Κρεμλίνο: Ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές – Μαζικά αντίποινα

Εκτιμήσεις Κινέζων για επίθεση στο Κρεμλίνο: Ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές – Μαζικά αντίποινα
Αυξάνονται οι αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της Ουκρανίας για τη συνέχιση ή όχι του πολέμου
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως η επίθεση των Ουκρανών με drones στο Κρεμλίνο ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές που έχουν διαμορφωθεί εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας διατυπώνει σε δημοσίευμα της η κινεζική εφημερίδα Global Times.
«Το περιστατικό αυτό ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές της ουκρανικής κρίσης.
Ύστερα από έναν και πλέον χρόνο του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, καμία πλευρά δεν είχε επιτεθεί σε κυβερνητικές κατοικίες και ηγέτες» αναφέρει το δημοσίευμα.

Μαζικά αντίποινα

Η εφημερίδα εκτιμά ότι η Μόσχα «θα ανταποδώσει με μαζικό τρόπο» σε αυτήν την επίθεση και ότι θα αντεπιτεθεί, πλήττοντας και κυβερνητικά κτήρια της Ουκρανίας.
«Μερικοί Κινέζοι ειδικοί και αναλυτές θεωρούν ότι η επίθεση στο Κρεμλίνο συνδέεται το πιθανότερο με Ουκρανούς ακραίους, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της παράτασης της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης και οι οποίοι θέλουν να εξαναγκάσουν υψηλόβαθμους Ουκρανούς αξιωματούχους να συνεχίσουν τον πόλεμο.
Είναι εξίσου πιθανό, να υπήρξε υποστήριξη ή ενθάρρυνση από ξένες ηγεμονικές δυνάμεις για αυτήν την επιχείρηση» γράφει η Global Times.

Αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της Ουκρανίας

Το δημοσίευμα μάλιστα κάνει λόγο και για αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της Ουκρανίας για το ποιο θα πρέπει να είναι το μέλλον της ουκρανικής κρίσης.
«Με τις αντιπαραθέσεις να αυξάνονται στο εσωτερικό της Ουκρανίας, η σύγκρουση μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν την ειρήνη και εκείνων που θέλουν τη συνέχιση του πολέμου, κλιμακώνεται» τονίζει στην εφημερίδα ο Wang Xiaoquan, ειδικός στο Ινστιτούτο Ρωσικών, ανατολικοευρωπαϊκών και Κεντρικής Ασίας Σπουδών της κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών, υποστηρίζοντας πως εξελίσσεται σε μεγάλη δοκιμασία και για τις δύο πλευρές η μεταξύ τους «πολεμική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης