Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα σε Ρωσία: Μαζί θα βρούμε πολιτική λύση για την κρίση στην Ουκρανία

Κίνα σε Ρωσία: Μαζί θα βρούμε πολιτική λύση για την κρίση στην Ουκρανία
Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Qin Gang και Sergei Lavrov
Η Κίνα μαζί με τη Ρωσία θα βρουν μια ειρηνική πολιτική λύση για τη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης υποστήριξε o Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, Qin Gang κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Sergei Lavrov στην Ινδία.
Ο Qin Gang εξέφρασε την ετοιμότητα της Κίνας μέσω της συνεργασίας με τη Ρωσία, να συμβάλλει ουσιαστικά στη διευθέτηση του Ουκρανικού.

Υπέρ των ειρηνευτικών συνομιλιών

«Η Κίνα θα προωθήσει επίμονα τις ειρηνευτικές συνομιλίες.
Είμαστε έτοιμοι, μέσω επαφών και συντονισμού με τη Ρωσία, να συνεισφέρουμε ουσιαστικά στην πολιτική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κινέζος ΥΠΕΞ, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της αλληλεπίδρασης μεταξύ Πεκίνου – Μόσχας κατόπιν της επίσκεψης του Κινέζου προέδρου, Xi Jinping στη Ρωσία τον περασμένο Μάρτιο.

Η Κίνα είναι έτοιμη

«Η Κίνα και η Ρωσία σε όλα τα επίπεδα διατηρούν όλο και πιο ενεργές επαφές μεταξύ τους, προωθούν τη συνεργασία τους σε όλους τους τομείς» τόνισε ο Κινέζος ΥΠΕΞ, ο οποίος διαβεβαίωσε πως η Κίνα θα προσπαθήσει να θέσει σε εφαρμογή το σημαντικό consensus μεταξύ του Jinping και του Putin.
«Η Κίνα είναι έτοιμη …. να ενισχύσει τις στρατηγικές επαφές με τη Ρωσική Ομοσπονδία, να ενισχύσει και να εμβαθύνει τη συνεργασία σε όλους τους τομείς» υποστήριξε ο Qin Gang.

Αντίσταση στην ηγεμονία

Επιπλέον, ανέφερε πως συμφώνησε με τον Lavrov να ενισχύσουν το συντονισμό τους σε σημαντικές πολυμερείς πλατφόρμες διεθνούς συνεργασίας όπως ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης, οι BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), η G20 και ο ΟΗΕ, προκειμένου, όπως είπε, «μαζί να αντισταθούν σε όλες οι εκδηλώσεις ηγεμονίας, για την προστασία των κοινών συμφερόντων των αναδυόμενων αγορών και των αναπτυσσόμενων χωρών, για την υποστήριξη της ισότητας και της δικαιοσύνης στον κόσμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης