Τελευταία Νέα
Διεθνή

Apple: Κέρδη-μαμούθ και το β’ οικονομικό τρίμηνο, έφθασαν τα 24,2 δισ. δολ. – Στα 94,8 δισ. τα έσοδα

tags :
Apple: Κέρδη-μαμούθ και το β’ οικονομικό τρίμηνο, έφθασαν τα 24,2 δισ. δολ. – Στα 94,8 δισ. τα έσοδα
Κέρδη-μαμούθ για την Apple
Σχετικά Άρθρα
Ασύλληπτες οικονομικές επιδόσεις παρουσίασε και το β’ οικονομικό τρίμηνο (2023) η Apple, με τα ποσά ωστόσο να εμφανίζονται ελαφρώς μειωμένα σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού υποχώρησαν κατά 3% σε ετήσια σύγκριση και έφθασαν τα 24,2 δισεκ. δολάρια, ενώ παρόμοια πτώση κατέγραψαν τα έσοδα τριμήνου, καθώς ανήλθαν στα 94,8 δισεκ. δολάρια.
Η Apple δεν αναφέρει πλέον πωλήσεις μονάδων για κανένα από τα προϊόντα της, αλλά αναφέρει ανάλυση των εσόδων ανά κατηγορία προϊόντων. Ακολουθεί η ανάλυση για το οικονομικό τρίμηνο:

iPhone: 51,33 δισεκ. δολάρια
Mac: 7,17 δισεκ. δολάρια
iPad: 6,67 δισεκ. δολάρια
Wearables και αξεσουάρ: 8,76 δισεκ. δολάρια
Υπηρεσίες: 20,91 δισεκ. δολάρια

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε επίδοση-ρεκόρ στις Υπηρεσίες και ένα ρεκόρ τριμήνου για τις πωλήσεις iPhone, παρά το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον, και να έχουμε την εγκατεστημένη βάση ενεργών συσκευών μας να φτάσει σε υψηλό όλων των εποχών. Συνεχίζουμε να επενδύουμε μακροπρόθεσμα και να ηγούμαστε με τις αξίες μας, συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής προόδου sτην κατασκευή προϊόντων και αλυσίδων εφοδιασμού με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα έως το 2030», σχολίασε ο CEO Tim Cook.

Μετα-συνεδριακά η μετοχή ενισχύεται κατά περίπου 1%, όταν είχε κλείσει στο -0,9% και τα 165,79 δολάρια -με κεφαλαιοποίηση ύψους 2,6 τρισεκ. δολαρίων!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης