Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή Cavusoglu (YΠΕΞ) κατά Economist: Γιατί επιχειρείτε να αναμιχθείτε στην εσωτερική πολιτική ζωή μιας χώρας;

Οργή Cavusoglu (YΠΕΞ) κατά Economist: Γιατί επιχειρείτε να αναμιχθείτε στην εσωτερική πολιτική ζωή μιας χώρας;
"Γιατί επιχειρείτε να αναμιχθείτε στην εσωτερική πολιτική ζωή μιας χώρας;", δήλωσε σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu ο Mevlut Cavusoglu την Πέμπτη
Το βασικό θέμα του περιοδικού Economist το οποίο αφορά τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 14ης Μαΐου στην Τουρκία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Mevlut Cavusoglu, ο οποίος απέσυρε άρθρο του το οποίο είχε υποβάλει προς δημοσίευση στο περιοδικό, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.
"Γιατί επιχειρείτε να αναμιχθείτε στην εσωτερική πολιτική ζωή μιας χώρας;", δήλωσε σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu ο κ. Cavusoglu την Πέμπτη. "Αποφασίζουν για λογαριασμό του τουρκικού λαού ή επιχειρούν να ταλαντεύσουν ένα έθνος".
Στο εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους του, ο Economist αναφέρει ότι οι εκλογές της 14ης Μαΐου είναι οι πιο σημαντικές στον κόσμο για το 2023. "Εάν η Τουρκία διώξει τον αυταρχικό ηγέτη της, οι δημοκράτες σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να αναθαρρήσουν", αναφέρεται στο κύριο άρθρο.
Ο Τούρκος υπ. Εξωτερικών ανέφερε ότι, σε απάντηση στην τοποθέτηση του περιοδικού, απέσυρε το άρθρο του, το οποίο προοριζόταν για το επόμενο τεύχος.
"Δεν έχουμε καμία δουλειά με όσους επεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας", τόνισε ο Μ. Cavusoglu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης