Διεθνή

Γαλλία: Ο Δήμος του Παρισιού θέλει να περιορίσει δραστικά τις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις διαμερισμάτων

Γαλλία: Ο Δήμος του Παρισιού θέλει να περιορίσει δραστικά τις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις διαμερισμάτων
"Θα υπάρξουν διαμερίσματα του Παρισιού όπου θα απαγορευτούν οι κατασκευές νέων τουριστικών καταλυμάτων", δήλωσε ο αντιδήμαρχος του Παρισιού
Ο Δήμος του Παρισιού ανακοίνωσε σήμερα ότι προτίθεται να περιορίσει δραστικά τις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις επιπλωμένων διαμερισμάτων, τύπου Airbnb, στις τουριστικές περιοχές της πόλης.
"Θα υπάρξουν διαμερίσματα του Παρισιού όπου θα απαγορευτούν οι κατασκευές νέων τουριστικών καταλυμάτων", δήλωσε ο αντιδήμαρχος του Παρισιού , διευκρινίζοντας ότι στην παρούσα φάση το μέτρο δεν θα αφορά τις περιστασιακές ενοικιάσεις, δηλαδή αυτές που δεν υπερβαίνουν τις 120 ημέρες τον χρόνο.
Σύμφωνα με τις μετριοπαθέστερες εκτιμήσεις, σήμερα προσφέρονται στο Παρίσι για βραχυχρόνιες ενοικιάσεις περίπου 43.000 επιπλωμένα διαμερίσματα. Επίσης τα τελευταία δύο χρόνια το ένα στα οκτώ διαμερίσματα που διετίθετο για επαγγελματική χρήση έγινε επιπλωμένο διαμέρισμα βραχυχρόνιας ενοικίασης.
Το 2021 ο Δήμος του Παρισιού προσέφυγε στην δικαιοσύνη κατά της πλατφόρμας Airbnb επειδή έδινε για ενοικίαση χώρους που δεν ήταν καταγεγραμμένοι ως χώροι κατοικίας. Το δικαστήριο καταδίκασε την πλατφόρμα στην επιβολή προστίμου ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης