Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan προς ψηφοφόρους: Δεν θα θυσιάσετε τον ηγέτη σας για… κρεμμύδια και πατάτες

Erdogan προς ψηφοφόρους: Δεν θα θυσιάσετε τον ηγέτη σας για… κρεμμύδια και πατάτες
Να μην τον θυσιάσουν στο βωμό της ακρίβειας… παρακαλεί τους ψηφοφόρους ο Erdpgan
Σχετικά Άρθρα
Να μην τον θυσιάσουν στο βωμό της ακρίβειας παρακάλεσε τους ψηφοφόρους της χώρας του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει κρίσιμων εκλογών που δεν αποκλείεται να τον απομακρύνουν από την ηγεσία της Τουρκίας.
Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε σε συγκέντρωση στην Κερασούντα, αφιερώνοντας μεγάλο μέρος της ομιλίας του στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, πρόεδρο του CHP, υποψήφιο πρόεδρο της Εθνικής Συμμαχίας και βασικό αντίπαλό του.
Για να προτρέψει τους πολίτες του να ψηφίσουν τον ίδιο και το κόμμα του, έφτασε να ζητήσει να μην το θυσιάσουν στο... βωμό της ακρίβειας ενώ υποσχέθηκε ότι με τη νίκη του "η ακρίβεια θα νικηθεί για ακόμη μια φορά".
"Δεν είναι σημαντικό μόνο για εσάς να ψηφίσετε, θα πρέπει να πάρετε τους φίλους και τους γείτονές σας στις κάλπες και να τους κάνετε να μας ψηφίσουν", είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε:
"Ξέρω ότι δεν θα θυσιάσετε τον ηγέτη σας ούτε για τα κρεμμύδια ούτε για τις πατάτες. Διαφορετικά, οι προδότες της FETO [σ.σ. της οργάνωσης του Γκιουλέν] θα έρθουν και θα σας πάρουν πάλι τα παιδιά σας. Θα κλείσουν τη βαλβίδα του αερίου που βρήκαμε στη Μαύρη Θάλασσα. Θα ρίξουν μπετόν πάνω από το πηγάδι πετρελαίου που βρήκαμε στο Γκαμπάρ. Θα πνίξουν ξανά τις πόλεις μας στο αίμα και τη φωτιά" δήλωσε μεταξύ άλλων όπως μεταδίδει το Haber Turk.
Η αναφορά στις "πατάτες" είναι στην ουσία απάντησε σε δήλωση του Κιλιτσντάρογλου ότι "όταν σε μια χώρα η παραγωγή πατάτας μειώνεται και οι πατάτες είναι σάπιες, είναι προφανές ποιος είναι ο υπεύθυνος". Σε προεκλογική του ομιλία πριν από μία εβδομάδα, ο πρόεδρος του CHP και υποψήφιος πρόεδρος της Εθνικής Συμμαχίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε φωνάξει το σύνθημα "Πατάτα, κρεμμύδι, αντίο Ερντογάν" στη συγκέντρωση στη Ραιδεστό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης