Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ διαφημίζουν την εμπλοκή τους – Η Ουκρανία έχει όλα τα μέσα στη διάθεσή της για την αντεπίθεση

Οι ΗΠΑ διαφημίζουν την εμπλοκή τους – Η Ουκρανία έχει όλα τα μέσα στη διάθεσή της για την αντεπίθεση
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για την αντεπίθεση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία έχει όλα τα απαραίτητα μέσα για να ξεκινήσει την αντεπίθεση τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε στο CNN ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, John Kirby.
Σημείωσε πάντως ότι δεν έχει καμία πρόθεση να αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με την ουκρανική αντεπίθεση.
«Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky είναι ο αρχιστράτηγος, αυτός πρέπει να αποφασίσει πού θα επιχειρήσει ο στρατός του και πότε και υπό ποιες συνθήκες», σημείωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.
«Αυτό που μπορώ να σας πω όμως, είναι ότι ανεξάρτητα από το πότε ή πού και ποιες μονάδες αποφασίσει να χρησιμοποιήσει για να διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις εντός της χώρας του, έχει σχεδόν όλα όσα χρειάζεται για να το κάνει αυτό τις επόμενες εβδομάδες και μήνες», είπε ο Kirby επισημαίνοντας το τελευταίο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ για την Ουκρανία, ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων.
«Έχει περίπου το 98% των πάντων, οι δυνάμεις του λένε ότι πρέπει να είναι σε θέση να διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις την άνοιξη, τις εβδομάδες και τους επόμενους μήνες».
Νωρίτερα, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ διέθεσαν ένα νέο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει ρουκέτες HIMARS και Hydra 70, βλήματα πυροβολικού και αντιαρματικά όπλα.
Συνολικά, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας, οι ΗΠΑ παρείχαν στρατιωτική βοήθεια αξίας 35,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης