Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικά πυρά στο Κίεβο: Δεν θα μείνει αναπάντητη η επίθεση σας στο Κρεμλίνο

Ρωσικά πυρά στο Κίεβο: Δεν θα μείνει αναπάντητη η επίθεση σας στο Κρεμλίνο
Η Ουκρανία δεν θέλει ειρήνη υποστηρίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα
Η επίθεση του Κιέβου δεν θα μείνει αναπάντητη υποστηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, το οποίο κατηγόρησε την Ουκρανία ότι δεν θέλει την ειρήνη.
«Επιβεβαιώνουμε ότι η ρωσική πλευρά επιφυλάσσεται του δικαιώματος της να λάβει αντίποινα έναντι της κατάφωρης απόπειρας τρομοκρατικής ενέργειας
Η Ρωσία θα απαντήσει ανάλογα με την αξιολόγηση της απειλής που έχει δημιουργήσει το Κίεβο για την ηγεσία της χώρας μας» επισημαίνει το ρωσικό ΥΠΕΞ, το οποίο υπογραμμίζει τη σοβαρότητα της ενέργειας της Ουκρανίας, η οποία – όπως λέει - αποπειράθηκε να σκοτώσει τον πρόεδρο της Ρωσίας.

Το Κίεβο ευθύνεται

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το καθεστώς του Κιέβου είναι πίσω από την επίθεση, καθώς εδώ και πολύ καιρό έχει υποστηρίξει και χρησιμοποιήσει συνειδητά τρομοκρατικές μεθόδους κατά υποδομών και πολιτών» υποστηρίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ, αναφέροντας ως παραδείγματα την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας τον Οκτώβριο του 2022, όπως και μη στρατιωτικές επιθέσεις σε Bryansk, Belgorod και Rostov.
«Οι τρομοκρατικές ενέργειες και τα σαμποτάζ του ουκρανικού στρατού δεν έχουν προηγούμενο» τονίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ, το οποίος κατηγορεί το Κίεβο ότι δεν θέλει την ειρήνη και την επίλυση του ουκρανικού ζητήματος μέσω πολιτικών και διπλωματικών μέσων.
Για αυτό, και σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, πρέπει να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι που έχουν τεθεί στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία έτσι ώστε να μην υπάρχουν απειλές όσον αφορά την ασφάλεια της Ρωσίας από το έδαφος της Ουκρανίας.

Καταδίκη Δύσης

Επιπλέον, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τη «σιωπή» της Δύσης για το συμβάν.
«Δεν είναι μυστικό ότι εδώ και καιρό το καθεστώς του Κιέβου υποστηρίζεται από δυτικές χώρες που του προμηθεύουν όπλα και πληροφορίες, που του εκπαιδεύουν τους μαχητές και που του υποδεικνύουν στόχους.
Η σιωπή της συλλογικής Δύσης αποδεικνύει την ευχαρίστηση της απέναντι στις τρομοκρατικές μεθόδους του νεοναζιστικού και εξτρεμιστικού καθεστώτος του Κιέβου» αναφέρει το ΥΠΕΞ της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης