Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι ΗΠΑ πίσω από την επίθεση στο Κρεμλίνο - Ήρεμος ο Putin - Δεν αλλάζουν οι στόχοι στην Ουκρανία

Ρωσία: Οι ΗΠΑ πίσω από την επίθεση στο Κρεμλίνο - Ήρεμος ο Putin - Δεν αλλάζουν οι στόχοι στην Ουκρανία
Το Κρεμλίνο δεν απαντά εάν ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky είναι νόμιμος στόχος
Σχετικά Άρθρα
(upd) Οι ΗΠΑ είναι σίγουρα πίσω από την επίθεση με drones στο Κρεμλίνο και την απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει το εάν ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky είναι «νόμιμος στόχος».

Οι ΗΠΑ επιλέγουν στόχους, οι Ουκρανοί εφαρμόζουν

Αναφερόμενος στην επίθεση των drones στο Κρεμλίνο, ο Peskov υπογράμμισε πως δεν έχει προγραμματιστεί ούτε κάποια έκτακτη ομιλία του Putin ούτε κάποια έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας ενώ επισήμανε πως δεν αλλάζουν ούτε οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Όπως είπε ο Peskov, η Ρωσία έχει στη διάθεση της πολλαπλές επιλογές για να απαντήσει στην ουκρανική επίθεση, αναφέροντας πως οι ΗΠΑ είναι αυτές που επιλέγουν τους στόχους και η Ουκρανία είναι αυτή που απλώς εφαρμόζει τα αμερικανικά σχέδια, χαρακτηρίζοντας γελοία τα επιχειρήματά τους ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη σε αυτήν την επίθεση.
«Οι προσπάθειες τόσο του Κιέβου όσο και της Ουάσινγκτον να αποκηρύξουν αυτό το γεγονός, είναι γελοίες.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι αποφάσεις για τέτοιες ενέργειες, για τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες, δεν λαμβάνονται στο Κίεβο.
Λαμβάνονται στην Ουάσινγκτον.
Το Κίεβο κάνει αυτό που του λένε.
Συχνά ακόμα και οι ίδιοι οι στόχοι δεν καθορίζονται από το Κίεβο, αλλά από την Ουάσινγκτον και στη συνέχεια μεταφέρονται στο Κίεβο για να τους εκπληρώσει το Κίεβο» υπογράμμισε ο Peskov, αναφέροντας πως ειδική επιτροπή ερευνά ενδελεχώς την επίθεση στο Κρεμλίνο.
Ερωτηθείς μάλιστα εάν η Μόσχα πιστεύει ότι η Ουάσινγκτον εμπλέκεται σε αυτό που συνέβη, ο Peskov είπε: «Σίγουρα».

Συνεδριάζει προγραμματισμένα το Συμβούλιο Ασφαλείας

«Σύμφωνα με το σχέδιο, αύριο Παρασκευή 5/5, ο πρόεδρος έχει επιχειρησιακή συνάντηση με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Ήταν προγραμματισμένο και θα γίνει.
Μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι η επίθεση στο Κρεμλίνο θα θιγεί» είπε ο Peskov.

Ήρεμος και ψύχραιμος ο Putin

Ερωτηθείς για το ποια ήταν η αντίδραση του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin στην επίθεση κατά του Κρεμλίνου, ο Peskov είπε πως ο Ρώσος πρόεδρος ήταν ήρεμος και ψύχραιμος.
«Γνωρίζετε ότι ο πρόεδρος σε περίπλοκες και ακραίες καταστάσεις, διατηρεί πάντα την ηρεμία του, τη συγκέντρωση του, την καθαρότητα σκέψης στις εκτιμήσεις του και στις εντολές του» ανέφερε ο Peskov, υποστηρίζοντας πως η κατάσταση στο Κρεμλίνο παραμένει φυσιολογική.
«Επικρατεί το συνηθισμένο εργασιακό περιβάλλον.
Όλοι δουλεύουν, όλοι είναι στις θέσεις τους» επισήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Είναι στόχος ο Zelensky;

Ερωτηθείς για το εάν κατόπιν αυτού του περιστατικού, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky είναι νόμιμος στόχος της Ρωσίας, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, Dmitry Medvedev, ο Peskov αρνήθηκε να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο.
«Θα αφήσω την ερώτηση χωρίς να κάνω κάποιο σχόλιο» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο οποίος ανέφερε πως από την επίθεση προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο θόλου του Μεγάρου του Παλατιού.

Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος: Δεν ενθαρρύνουμε την Ουκρανία να χτυπά ρωσικό έδαφος

Οι ΗΠΑ δεν ενθαρρύνουν την Ουκρανία να πλήττει στόχους στο ρωσικό έδαφος υποστήριξε ο John Kirby, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας.
Κατόπιν των κατηγοριών της Μόσχας ότι οι ΗΠΑ είναι πίσω από την επίθεση με drones στο Κρεμλίνο, ο Kirby αφού χαρακτήρισε ψευδείς αυτούς τους ισχυρισμούς, υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ ούτε ενθαρρύνουν το Κίεβο να χτυπήσει στόχους εκτός των συνόρων της Ουκρανίας ούτε θα του επιτρέψουν να το πράξει μέσω της προμήθειας των απαραίτητων οπλικών συστημάτων.
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ είναι πίσω από την επίθεση στο Κρεμλίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης