Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shell: Κέρδη πάνω από τις εκτιμήσεις το α' τρίμηνο 2023, στα 9,6 δισ. δολ.

tags :
Shell: Κέρδη πάνω από τις εκτιμήσεις το α' τρίμηνο 2023, στα 9,6 δισ. δολ.
Η ολοκληρωμένη επιχείρηση φυσικού αερίου αποτέλεσε βασικό μέρος της ανθεκτικότητας των κερδών της Shell
Η Shell διατήρησε τον ρυθμό επαναγοράς μετοχών, καθώς ανακοίνωσε ένα ακόμη ισχυρό τριμηνιαίο κέρδος παρά τις χαμηλότερες τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Η εταιρεία θα επαναγοράσει περαιτέρω μετοχές ύψους 4 δισ. δολαρίων, το ίδιο ποσό με την προηγούμενη περίοδο, σε αντίθεση με την αντίστοιχη βρετανική BP Plc, η οποία είδε την τιμή της μετοχής της να πέφτει περισσότερο από 8% νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν ανακοίνωσε μικρότερη επαναγορά ύψους 1,75 δισ. δολαρίων.
Η μετοχή της Shell σημείωσε άνοδο 2,4% στις 2.380,5 πένες.
Πρόκειται για μια διαφορά που θα μπορούσε να βοηθήσει τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Wael Sawan να ενισχύσει το μήνυμά του ότι η Shell μπορεί να σταθεί πάνω από τον ανταγωνισμό παρέχοντας αξιόπιστα γενναιόδωρες αποδόσεις σε μετρητά στους επενδυτές.
Η ολοκληρωμένη επιχείρηση φυσικού αερίου αποτέλεσε βασικό μέρος της ανθεκτικότητας των κερδών της Shell.
Κατέγραψε προσαρμοσμένα κέρδη 4,9 δισ. δολαρίων στο τρίμηνο, τη δεύτερη καλύτερη επίδοση που έχει καταγραφεί μετά την προηγούμενη περίοδο.
Η τιμή του καυσίμου μειώθηκε σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς η ενεργειακή κρίση υποχώρησε στην Ευρώπη, αλλά η εταιρεία το αντιστάθμισε αυτό με υψηλότερους όγκους και χαμηλότερα λειτουργικά έξοδα.
"Σε ένα περιβάλλον χαμηλότερων τιμών εμπορευμάτων το πρώτο τρίμηνο, η ευρεία υπεροχή της Shell με προσαρμοσμένα κέρδη 9,65 δισ. δολαρίων, 20% πάνω από τη συναίνεση και περίπου στα επίπεδα του τέταρτου τριμήνου, αποτελεί σε μεγάλο βαθμό απόδειξη της δύναμης του κορυφαίου στον κλάδο παγκόσμιου χαρτοφυλακίου φυσικού αερίου".
Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της Shell ανήλθαν στα 9,65 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 5,7% από τα 9,13 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα και ξεπερνώντας κατά πολύ ακόμη και την υψηλότερη εκτίμηση των αναλυτών.
Το καθαρό χρέος μειώθηκε στα 44,2 δισ. δολάρια, περισσότερο από 4 δισ. δολάρια σε σχέση με ένα χρόνο πριν.
Ο όγκος παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου - το οποίο έχει καταστεί βασικό καύσιμο για την Ευρώπη μετά τη μείωση των εξαγωγών φυσικού αερίου από τη Ρωσία - σημείωσε άλμα 6% το τρίμηνο, με την εγκατάσταση Prelude στην Αυστραλία να επιστρέφει σε λειτουργία μετά από συντήρηση, δήλωσε η Shell.
Η μεγαλύτερη παραγωγή που οδηγεί τα κέρδη ήταν ένα θέμα αυτή τη σεζόν με την Exxon να αναφέρει το ισχυρότερο ξεκίνημα της χρονιάς μετά από ένα άλμα στην παραγωγή πετρελαίου από νέα πηγάδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης