Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιφυλακτική για τις τουρκικές τράπεζες η Goldman Sachs εν όψει των εκλογών (14/05)

Επιφυλακτική για τις τουρκικές τράπεζες η Goldman Sachs εν όψει των εκλογών (14/05)
Οι τουρκικές τράπεζες ήταν ιστορικά ωφελημένες από τα υψηλότερα επιτόκια

"Eπιφυλακτική" για τις τουρκικές τράπεζες ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου δηλώνει η Goldman Sachs, με τους τραπεζικούς τίτλους να είναι πιο ευάλωτοι από τις άλλες μετοχές της χώρας σε μια πιθανή αύξηση των επιτοκίων. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan κινδυνεύει να χάσει τις εκλογές- ορόσημο σε μεγάλο βαθμό λόγω της κρίσης του κόστους ζωής που είδε τον πληθωρισμό να εκτοξεύεται σε πάνω από 85% πέρυσι εν μέσω μιας εξαιρετικά χαλαρής νομισματικής πολιτικής.
Οι τουρκικές τράπεζες ήταν ιστορικά ωφελημένες από τα υψηλότερα επιτόκια, αν και η σχέση αυτή χάλασε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η κυβέρνηση δημιούργησε νέους κανόνες που ουσιαστικά ανάγκασαν τις τράπεζες να δανείζουν με χαμηλότερα επιτόκια, ανέφερε η Goldman Sachs σε σημείωμα προς τους πελάτες της.
Μετά από μια στροφή προς τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό, οι τράπεζες παρέμειναν ανθεκτικές, ανέφερε η τράπεζα της Wall Street, αν και οι ρυθμιστικές αρχές που ήραν το ανώτατο όριο στις καταθέσεις που είναι ασφαλισμένες σε συνάλλαγμα για να μειώσουν την πίεση στη λίρα νωρίτερα φέτος αύξησαν την έκθεση των τραπεζών στον αντίκτυπο από μια πιθανή αύξηση των επιτοκίων.
"Κατά την άποψή μας, οι τράπεζες είναι πιο πιθανό να δεχθούν πλήγμα σε ένα σενάριο νίκης της αντιπολίτευσης", έγραψε η Jolene Zhong της Goldman Sachs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης