Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Zelensky στην Ολλανδία

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Zelensky στην Ολλανδία
O Zelensky αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη του Κιέβου στην καταγγελλόμενη από τη Μόσχα «επίθεση με drones στο Κρεμλίνο» στο πλαίσιο «απόπειρας δολοφονίας» του προέδρου της Ρωσίας Vladimir Putin
Σχετικά Άρθρα
Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Ολλανδία θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, ο οποίος θα εκφωνήσει ομιλία στη Χάγη την Πέμπτη (4/5/2023), όπως ανακοίνωσε απόψε η ολλανδική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας, ο Zelensky θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Καμία ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη» για την Ουκρανία.
Νωρίτερα την Τετάρτη 3/5 ο Zelensky αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη του Κιέβου στην καταγγελλόμενη από τη Μόσχα «επίθεση με drones στο Κρεμλίνο» στο πλαίσιο «απόπειρας δολοφονίας» του προέδρου της Ρωσίας Vladimir Putin.
«Δεν επιτεθήκαμε στον Putin.
Τον αφήνουμε για το δικαστήριο.
Πολεμάμε στο έδαφός μας, υπερασπιζόμαστε τα χωριά και τις πόλεις μας», τόνισε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ελσίνκι με ηγέτες βορειοευρωπαϊκών χωρών.
Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο έκανε λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια» και «απόπειρα δολοφονίας» του (προέδρου της Ρωσίας) Vladimir Putin.
Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται ότι η Ρωσία επιφυλάσσεται κάθε δικαιώματος απάντησης – κάτι που σημαίνει πως η Μόσχα ενδέχεται να εκμεταλλευθεί το περιστατικό για να κλιμακώσει περαιτέρω τον πόλεμο στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης