Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Κανονικά η παρέλαση της 9ης Μαΐου για τη νίκη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – Παρών και ο Putin

Ρωσία: Κανονικά η παρέλαση της 9ης Μαΐου για τη νίκη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – Παρών και ο Putin
Η επίθεση με drones στο Κρεμλίνο δεν αλλάζει το πρόγραμμα του Ρώσου προέδρου
Σχετικά Άρθρα
Η παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 9 Μαΐου στην Κόκκινη Πλατεία όπως έχει προγραμματιστεί και θα παρευρεθεί ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε στο Tass την Τετάρτη (3/5/2023) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
Είπε ότι η χθεσινοβραδινή επίθεση με drone στο Κρεμλίνο δεν επηρεάζει το πρόγραμμα του προέδρου.
«Η παρέλαση θα γίνει. Τα σχέδιά μας παραμένουν αμετάβλητα», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, όταν ρωτήθηκε εάν η παρέλαση θα αναβληθεί για λόγους ασφαλείας και αν ο Putin θα παρευρεθεί στην εκδήλωση.
Η ρωσική προεδρική υπηρεσία Τύπου ανέφερε νωρίτερα σε μια δήλωσή της ότι χθες το βράδυ, το Κίεβο προσπάθησε να επιτεθεί στο Κρεμλίνο με drones.
Στην επίθεση ενεπλάκησαν δύο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που αναχαιτίστηκαν αμέσως από τον ρωσικό στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών.
Ο Putin δεν τραυματίστηκε στην επίθεση και συνεχίζει να εργάζεται ως συνήθως.
Το Κρεμλίνο σημείωσε ότι επρόκειτο για μια προσχεδιασμένη τρομοκρατική ενέργεια και απόπειρα κατά της ζωής του Ρώσου προέδρου, επομένως η Μόσχα επιφυλάσσεται να ανταποκριθεί όποτε και όπου κρίνει σκόπιμο.
Την Τρίτη, ο Ρώσος πρόεδρος επισκέφθηκε την Αγία Πετρούπολη, όπου έδωσε το πράσινο φως για την επανέναρξη της κυκλοφορίας του τραμ στη Μαριούπολη μέσω σύνδεσης βίντεο, πραγματοποίησε συνάντηση με την κυβέρνηση και μια σειρά άλλων συναντήσεων εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης