Τελευταία Νέα
Διεθνή

UBS: Στόχος η ολοκλήρωση του deal με την Credit Suisse έως αρχές Ιουνίου

UBS: Στόχος η ολοκλήρωση του deal με την Credit Suisse έως αρχές Ιουνίου
Ο Ermotti δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να τεθεί ένας αριθμός για το πόσες θέσεις εργασίας θα περικοπούν
Να ολοκληρώσει άμεσα το deal με την Credit Suisse στοχεύει η UBS, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Sergio Ermotti να δηλώνει την Τετάρτη ότι η ελβετική τράπεζα εργάζεται για την ολοκλήρωση της συγχώνευσής της με την Credit Suisse έως τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου.
Μιλώντας στο συνέδριο Finanz '23 στη Ζυρίχη, ο Ermotti επανέλαβε επίσης τη γραμμή της τράπεζάς του ότι όλες οι επιλογές βρίσκονται ακόμη στο τραπέζι όσον αφορά την ελβετική δραστηριότητα της Credit Suisse, όπως μεταδίδει το Reuters.
Τον Μάρτιο η UBS συμφώνησε να εξαγοράσει την προβληματική αντάγωνίστριά της, έναντι 3 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (3,37 δισεκατομμυρίων δολαρίων) και δήλωσε ότι θα αναλάμβανε έως και 5 δισεκατομμύρια (5,61 δισεκατομμύρια δολάρια) σε ζημίες στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που οργανώθηκε εσπευσμένα από τις ελβετικές αρχές.
Την Κυριακή, η εφημερίδα NZZ am Sonntag ανέφερε ότι η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας εργάζεται για την απόσχιση της εγχώριας μονάδας της Credit Suisse, με τον σημερινό επικεφαλής της, Andre Helfenstein, να αναμένεται να τη διευθύνει.
Η ελβετική εφημερίδα επικαλούμενη πηγή ανέφερε ότι η UBS έχει επανέλθει στην ιδέα της απόσχισης, την οποία αρχικά απέκλεισε, λόγω της αυξανόμενης δημόσιας και πολιτικής πίεσης.
Ο Ermotti την Τετάρτη δήλωσε επίσης ότι είναι πολύ νωρίς για να τεθεί ένας αριθμός για το πόσες θέσεις εργασίας θα περικοπούν ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης. "Οι περικοπές θέσεων εργασίας δεν θα είναι δυνατόν να αποφευχθούν", δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης