Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν βλέπει τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ ο CEO της HSBC

Δεν βλέπει τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ ο CEO της HSBC
Πιστεύουμε ότι υπάρχουν κάποιες προκλήσεις σε ορισμένες από τις περιφερειακές τράπεζες στις ΗΠΑ, αλλά δεν πιστεύουμε ότι αυτό είναι συστημικό στις ΗΠΑ ή σε όλες τις τράπεζες, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC
Οι φόβοι για μια αμερικανική τραπεζική κρίση αναζωπυρώθηκαν σήμερα, 2/5 μετά την κατακόρυφη πτώση των μετοχών δύο περιφερειακών τραπεζών μετά την πτώχευση της First Republic.
Η PacWest της Καλιφόρνιας βρέθηκε στο επίκεντρο του sell off, όπως και η Western Alliance της Αριζόνα.
Οι απότομες πτώσεις αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για κρίση εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ και οδήγησαν σε εκκλήσεις προς την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να σταματήσει την αύξηση των επιτοκίων.
Δέκα βουλευτές έγραψαν σήμερα στον Jerome Powell, πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, καλώντας τον να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων στη συνεδρίαση της Fed για να "αποφύγει τη μηχανική μιας ύφεσης που καταστρέφει θέσεις εργασίας και συνθλίβει τις μικρές επιχειρήσεις".

Καθησυχάζει η HSBC

Ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC, Noel Quinn, όμως υποβάθμισε τις ανησυχίες για την υγεία του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος μετά την αναγκαστική παρέμβαση της JP Morgan για τη διάσωση της First Republic της Καλιφόρνια, του τρίτου αμερικανικού πιστωτικού ιδρύματος που χρεοκόπησε μέσα σε δύο μήνες.
"Είμαστε ικανοποιημένοι που υπήρξε μια λύση για την First Republic το Σαββατοκύριακο, ώστε να έχει επιλυθεί η κατάσταση.
"Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει παγκόσμια τραπεζική κρίση στον ορίζοντα.
Πιστεύουμε ότι υπάρχουν κάποιες προκλήσεις σε ορισμένες από τις περιφερειακές τράπεζες στις ΗΠΑ, αλλά δεν πιστεύουμε ότι αυτό είναι συστημικό στις ΗΠΑ ή σε όλες τις τράπεζες".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης