Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεράστιο διεθνές κύκλωμα στο dark web με ναρκωτικά, όπλα και κρυπτονομίσματα - Κατασχέθηκαν 53 εκατ. δολ., 288 συλλήψεις

Τεράστιο διεθνές κύκλωμα στο dark web με ναρκωτικά, όπλα και κρυπτονομίσματα - Κατασχέθηκαν 53 εκατ. δολ., 288 συλλήψεις
Δεκάδες πυροβόλα όπλα και περισσότερα από 850 κιλά ναρκωτικών κατασχέθηκαν επίσης στο πλαίσιο της επιχείρησης SpecTor
Ναρκωτικά, όπλα, κρυπτονομίσματα και 288 συλλήψεις ήταν ο απολογισμός μιας "άνευ προηγουμένου" καταστολή στο σκοτεινό διαδίκτυο (dark web).
Μια κοινοπραξία των αμερικανικών και διεθνών διωκτικών αρχών προχώρησε σε 288 συλλήψεις και κατέσχεσε πάνω από 53 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και κρυπτονομίσματα στο πλαίσιο μιας "πρωτοφανούς" δράσης επιβολής του νόμου για τα ναρκωτικά που ονομάζεται Operation SpecTor.
Όπως δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Merrick Garland, το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης αντιμετωπίζει τις εγκληματικές συναλλαγές κρυπτονομισμάτων και τις διαδικτυακές εγκληματικές αγορές που τις επιτρέπουν".
Δεκάδες πυροβόλα όπλα και περισσότερα από 850 κιλά ναρκωτικών κατασχέθηκαν επίσης στο πλαίσιο της επιχείρησης SpecTor.
Η επιχείρηση συντονίστηκε μαζί με την Europol και είχε ως αποτέλεσμα την κατάσχεση μιας αγοράς σκοτεινού ιστού με την ονομασία Monopoly Market, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της ευρωπαϊκής υπηρεσίας.
Η επιχείρηση ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021, δήλωσε ο Garland.

Τεράστιο δίκτυο συνεργασίας των αρχών

Το υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι περισσότερες από 100 ομοσπονδιακές επιχειρήσεις και διώξεις είχαν πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ.
Ο Garland δήλωσε ότι 153 εγχώριοι ύποπτοι είχαν συλληφθεί, συμπεριλαμβανομένου ενός άνδρα από την Καλιφόρνια που φέρεται να πούλησε φαιντανύλη και μεθαμφεταμίνη αξίας σχεδόν 2 εκατομμυρίων δολαρίων στον σκοτεινό ιστό.
Η γερμανική αστυνομία κατέσχεσε για πρώτη φορά τις διαδικτυακές υποδομές της αγοράς τον Δεκέμβριο του 2021 και συνεργάστηκε με την Europol και τις διεθνείς υπηρεσίες επιβολής του νόμου για την καταδίωξη "στόχων υψηλής αξίας" που πωλούσαν ναρκωτικά και παράνομα αγαθά σε όλο τον κόσμο.
Το SpecTor αποτελεί συνέχεια των ίδιων προσπαθειών που διέκοψαν την αγορά Darknet Hydra το 2022 και τον ιστότοπο κλοπής ταυτότητας στο διαδίκτυο Genesis Market το 2023.
"Το μήνυμά μας προς τους εγκληματίες του σκοτεινού ιστού είναι το εξής: Μπορείτε να προσπαθήσετε να κρυφτείτε στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του διαδικτύου, αλλά το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα σας βρει και θα σας καταστήσει υπεύθυνους για τα εγκλήματά σας", δήλωσε ο Garland.
Στην έρευνα συμμετείχαν πράκτορες από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, τη Διοίκηση Αντιμετώπισης Ναρκωτικών, την Υπηρεσία Επιθεώρησης Ταχυδρομείων των ΗΠΑ, το Γραφείο Αλκοόλ, Καπνού, Πυροβόλων Όπλων και Εκρηκτικών και την ομάδα ποινικών ερευνών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Προσόδων.
Συμμετείχαν επίσης αστυνομικές αρχές από την Αυστρία, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης