Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Συνταγματική υποχρέωση του Κογκρέσου να αυξήσει το όριο χρέους

tags :
Biden: Συνταγματική υποχρέωση του Κογκρέσου να αυξήσει το όριο χρέους
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden θεωρεί ότι η αύξηση του ορίου του χρέους είναι "συνταγματική υποχρέωση" του Κογκρέσου, το οποίο δεν θα έπρεπε καν να συζητά το θέμα
Ο Λευκός Οίκος κάλεσε το Κογκρέσο να αυξήσει, χωρίς προϋποθέσεις, το όριο δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους, μία ημέρα αφότου το υπουργείο Οικονομικών προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ ίσως αναγκαστούν να κηρύξουν στάση πληρωμών από τον Ιούνιο.
Την Δευτέρα, ο πρόεδρος Joe Biden κάλεσε τα τέσσερα ηγετικά στελέχη της Βουλής και της Γερουσίας στον Λευκό Οίκο την επόμενη εβδομάδα, στις 9 Μαΐου.
Ο πρόεδρος σκοπεύει να συζητήσει "την έναρξη μιας ξεχωριστής διαδικασίας προϋπολογισμού" σε αυτήν τη συνάντηση, είπε η εκπρόσωπός του, Karin Jean-Pierre, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.
"Δεν θα διαπραγματευτούμε αυτό το θέμα" με τους Ρεπουμπλικάνους, τόνισε. "Το όριο του χρέους αυξήθηκε τρεις φορές επί προεδρίας του Donald Trump.
Δεν θα έπρεπε να γίνει διαφορετικά τώρα", υπενθύμισε.
Ο Biden θεωρεί ότι η αύξηση του ορίου του χρέους είναι "συνταγματική υποχρέωση" του Κογκρέσου, το οποίο δεν θα έπρεπε καν να συζητά το θέμα.
Οι Ρεπουμπλικάνοι ωστόσο, πρωτοστατούντος του Kevin McCarthy, του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, ζητούν δραστικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες ώστε να αυξήσουν το όριο δανεισμού της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης