Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Pfizer ακόμη κερδίζει από τον covid - Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη για το α' τρίμηνο 2023

H Pfizer ακόμη κερδίζει από τον covid - Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη για το α' τρίμηνο 2023
Η Pfizer δεν αναβάθμισε τις προσδοκίες της για το σύνολο του έτους
Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα έσοδα και τα κέρδη του πρώτου τριμήνου 2023 της Pfizer, χάρη στη σταθερή ζήτηση για τα προϊόντα της COVID και επιβεβαίωσε εκ νέου τις ετήσιες προβλέψεις για τα κέρδη της, καθώς βασίζεται σε νεότερα φάρμακα που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη αργότερα φέτος.
Η φαρμακοβιομηχανία έχει δηλώσει ότι αναμένει το 2023 να είναι το χαμηλότερο σημείο για τις πωλήσεις των προϊόντων COVID, προτού ενδεχομένως επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2024.

Οι πωλήσεις

Οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου τόσο για το εμβόλιο όσο και για το αντιιικό χάπι ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street, σύμφωνα με το Reuters.
Παρόλα αυτά, η Pfizer δεν αναβάθμισε τις προσδοκίες της για το σύνολο του έτους και προέβλεψε σημαντικά χαμηλότερες πωλήσεις των προϊόντων COVID κατά το δεύτερο τρίμηνο.
Ο αναλυτής της Wells Fargo Mohit Bansal δήλωσε ότι οι άθικτες προοπτικές πωλήσεων του COVID ήταν μια θετική έκπληξη, καθώς ανέμενε ότι η Pfizer θα μείωνε την εκτίμηση.
Η Pfizer διοχετεύει δισεκατομμύρια δολάρια στην έρευνα και στην αγορά δυνητικών blockbuster περιουσιακών στοιχείων για να μετριάσει το αναμενόμενο πλήγμα 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα έσοδα έως το 2030 από τη λήξη πατεντών για κορυφαία φάρμακα και τη μείωση της ζήτησης για τα προϊόντα COVID.
Η εταιρεία δήλωσε την Τρίτη ότι θα γίνει πιο ισορροπημένη με την κατανομή των κεφαλαίων μετά από μια σειρά συμφωνιών τα τελευταία δύο χρόνια, μόλις ολοκληρωθεί η πρόσφατη εξαγορά της Seagen ύψους 43 δισ. δολαρίων.
Η Pfizer παραμένει σε καλό δρόμο για την επίτευξη του στόχου της για αύξηση των εσόδων της κατά 7% έως 9% εκτός του COVID φέτος και αναμένει ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αύξησης θα συμβεί στο δεύτερο εξάμηνο, με κινητήρια δύναμη τα νεότερα φάρμακα.
Ο αναλυτής της Citi, Andrew Baum, δήλωσε ότι τα έσοδα της Pfizer εκτός COVID δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες για το τρίμηνο.
"Οι προοπτικές για το δεύτερο εξάμηνο θα πρέπει να είναι καλύτερες, δεδομένων των αναμενόμενων λανσαρισμάτων", δήλωσε ο Baum.
Η Pfizer ετοιμάζεται να λανσάρει το εμβόλιο RSV καθώς και τα φάρμακα για την ελκώδη κολίτιδα και την τριχόπτωση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, εν αναμονή των ρυθμιστικών αποφάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι πωλήσεις του εμβολίου COVID-19 Comirnaty υποχώρησαν κατά 77% στα 3,06 δισ. δολάρια το τρίμηνο, αλλά ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για 2,37 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.
Οι πωλήσεις της αντιιικής θεραπείας Paxlovid σχεδόν τριπλασιάστηκαν στα 4,07 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας επίσης τις εκτιμήσεις για 3,13 δισ. δολάρια, ενισχυμένες από την ισχυρή ζήτηση στην Κίνα κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Επιβεβαιώνει προβλέψεις για το 2023

Η φαρμακοβιομηχανία αναμένει ετήσια κέρδη 3,25 έως 3,45 δολάρια ανά μετοχή και πωλήσεις προϊόντων COVID ύψους περίπου 21,5 δισ. δολαρίων.
Τα συνολικά έσοδα για το πρώτο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 29% στα 18,3 δισ. δολάρια, αλλά ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για 16,59 δισ. δολάρια.
Εξαιρουμένων των στοιχείων, η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία κατέγραψε κέρδη υψηλότερα των προσδοκιών ύψους 1,23 δολαρίων ανά μετοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης