Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίδειξη ισχύος από τη Βρετανία - Μαχητικά της RAF εξασκούνται σε επιθέσεις «ακριβείας» κοντά στα ρωσικά σύνορα στην Εσθονία

Επίδειξη ισχύος από τη Βρετανία - Μαχητικά της RAF εξασκούνται σε επιθέσεις «ακριβείας» κοντά στα ρωσικά σύνορα στην Εσθονία
Μαχητικά της RAF εξασκούνται σε επιθέσεις «ακριβείας» κοντά στα ρωσικά σύνορα στην Εσθονία
Σε μια ισχυρή επίδειξη στρατιωτικής ετοιμότητας, τα Eurofighter Typhoon της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) συμμετείχαν πρόσφατα σε μια εκπαιδευτική άσκηση για την προσβολή χερσαίων στόχων κατά μήκος των συνόρων του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το Eurasian Times.
Τα μαχητικά αεροσκάφη Typhoon της RAF από την IX (B) Μοίρα, τα οποία βρίσκονται επί του παρόντος σε ανάπτυξη στην Εσθονία στο πλαίσιο της αποστολής αεροπορικής αστυνόμευσης της Βαλτικής του ΝΑΤΟ, τελειοποίησαν τις ικανότητές τους για εγγύς αεροπορική υποστήριξη (CAS) κατά τη διάρκεια της άσκησης Bold Hussar.
Οι Βρετανοί, Γάλλοι και Εσθονοί Ελεγκτές Κοινής Τερματικής Επίθεσης (JTAC) των Δυνάμεων Άμυνας που σταθμεύουν στην Tapa στην ανατολική Εσθονία συνεργάστηκαν με τα Typhoon για μια περίοδο τριών ημερών κατά τη διάρκεια της άσκησης.
Οι Εσθονοί JTACs ανέλαβαν τις επίγειες επιχειρήσεις καθ' όλη τη διάρκεια της κοινής άσκησης, με στενή υποστήριξη από τους Βρετανούς και Γάλλους συναδέλφους τους στο ΝΑΤΟ.
Η άσκηση στην οποία συμμετείχαν τα RAF Typhoon ανέδειξε επίσης την εντυπωσιακή ικανότητα των μαχητικών αεροσκαφών να μεταβαίνουν απρόσκοπτα από τη μάχη αέρος-αέρος σε αποστολές επίθεσης εδάφους.

Ασκήσεις ακριβείας

Σε δελτίο τύπου, η Βασιλική Αεροπορία ανέφερε επίσης ότι οι προσομοιώσεις στόχευσης αέρος-εδάφους, που πραγματοποιήθηκαν από τα RAF Typhoon, ανέδειξαν τις ικανότητες ακριβείας και την ικανότητά τους να πλήττουν αποτελεσματικά στόχους εδάφους.
Ο πλωτάρχης Wilkinson, πιλότος της IX (B) Μοίρας, δήλωσε: "Η άσκηση Bold Hussar είναι ένα παράδειγμα της ικανότητας του Typhoon να μεταβαίνει αβίαστα από ένα μαχητικό παγκόσμιας κλάσης σε ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό αεροσκάφος επίγειας επίθεσης. Ασκήσεις όπως αυτές είναι το κλειδί για να διασφαλίσουμε ότι οι πιλότοι μας διατηρούν τη συνολική τους ετοιμότητα μάχης".
Οι βρετανικές και γαλλικές χερσαίες δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην Εσθονία στο πλαίσιο της αποστολής "Προωθημένης Παρουσίας" του ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας την Εσθονική Δύναμη Άμυνας.
Τα RAF Typhoon της IX (B) Μοίρας αποτελούν μέρος της 140 Εκστρατευτικής Πτέρυγας της RAF. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ανάπτυξη στο πλαίσιο της επιχείρησης Azotize στην αεροπορική βάση Amari στην Εσθονία.
Η κύρια αποστολή τους είναι η εκτέλεση της αποστολής του ΝΑΤΟ Baltic Air Policing, η οποία περιλαμβάνει την παρακολούθηση και αναχαίτιση οποιουδήποτε μη εξουσιοδοτημένου ή δυνητικά εχθρικού αεροσκάφους που επιχειρεί κοντά στον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Για παράδειγμα, η βρετανική και η γερμανική αεροπορία αναχαίτισαν τρία ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη σε μια αποστολή πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα τον περασμένο μήνα.
Ένα από αυτά τα τρία ρωσικά αεροσκάφη ταυτοποιήθηκε ως αεροσκάφος πληροφοριών IL-20 Coot-A της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας. Το αεροσκάφος βρισκόταν καθ' οδόν από την ηπειρωτική Ρωσία προς τον θύλακα του Καλίνινγκραντ και συνοδευόταν από δύο ρωσικά μαχητικά SU-27 Flanker-B που εδρεύουν στο Καλίνινγκραντ.
Εκτός από την εκτέλεση της αποστολής αεροπορικής αστυνόμευσης του ΝΑΤΟ στη Βαλτική, το προσωπικό της RAF που έχει αναπτυχθεί στην Εσθονία θα πραγματοποιήσει απαιτητικές ασκήσεις που έχουν σχεδιαστεί για να δοκιμάσουν τις δεξιότητες και τον εξοπλισμό τους σε πολεμικά σενάρια υψηλού επιπέδου.
Οι ασκήσεις αυτές προσφέρουν στο προσωπικό της RAF την ευκαιρία να συνεργαστεί στενά με τα εναέρια και επίγεια μέσα του ΝΑΤΟ, παρέχοντας πολύτιμη εμπειρία και εκπαίδευση που συνήθως δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η 140 Πτέρυγα Εκστρατευτικής Αεροπορίας θα συνεχίσει την αποστολή, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τον Αύγουστο, οπότε και θα παραδώσει την αποστολή στην ισπανική Πολεμική Αεροπορία.
Η αεροπορική βάση Ämari στην Εσθονία υπήρξε κρίσιμος κόμβος για τα μέτρα διασφάλισης του ΝΑΤΟ ως απάντηση στην παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014.
Έκτοτε, η αεροπορική βάση φιλοξενεί συνεχώς αποσπάσματα συμμαχικών μαχητικών, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης των RAF Typhoon στο πλαίσιο της αποστολής του ΝΑΤΟ για την εναέρια αστυνόμευση της Βαλτικής.
Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια των συχνών παραδόσεων και αναλήψεων της αποστολής, το προσωπικό της Εσθονίας απέδειξε σταθερά την ικανότητά του να παρέχει πρώτης τάξεως υποστήριξη στη συμμαχική αποστολή, υπογραμμίζοντας τη σημασία των εταιρικών σχέσεων του ΝΑΤΟ και τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν τα κράτη μέλη του στη συλλογική άμυνα.

Άσκηση ORION

Εν τω μεταξύ, η πολυεθνική κοινή άσκηση ORION ξεκίνησε πρόσφατα με 12.000 συμμετέχοντες να λαμβάνουν μέρος σε ολοκληρωμένη εκπαίδευση αέρος-εδάφους σε ολόκληρη τη Γαλλία.
Η άσκηση βασίζεται σε ένα σενάριο συλλογικής άμυνας του ΝΑΤΟ και περιλαμβάνει στρατεύματα από διάφορα συμμαχικά έθνη, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και της Ισπανίας.
Η άσκηση, η οποία ξεκίνησε στις 19 Απριλίου, θα συνεχιστεί μέχρι τις 5 Μαΐου και έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει τις κοινές ικανότητες και τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των συμμάχων και των εταίρων του ΝΑΤΟ για εμπλοκές υψηλής έντασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης