Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Δεν αφήνουμε το Bakhmut - Η αντεπίθεση «κολλάει» ακόμα στον καιρό

Ουκρανία: Δεν αφήνουμε το Bakhmut - Η αντεπίθεση «κολλάει» ακόμα στον καιρό
Θα συνεχίσουμε παρά τις εκτιμήσεις και τις συμβουλές να κρατάμε το Bakhmut λέει ο Ουκρανός στρατηγός Oleksandr Syrskyi
Σχετικά Άρθρα
Την πρόθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να συνεχίσουν τη μάχη στο Bakhmut και να μην παραδώσουν τα όπλα, παρά τις τεράστιες απώλειες που υφίστανται και παρά το γεγονός ότι έχουν περιοριστεί σε ένα μικρό τμήμα της πόλης, εξέφρασε ο Ουκρανός στρατηγός Oleksandr Syrskyi, τη στιγμή που μεταδίδεται πως η πολυαναμενόμενη ουκρανική αντεπίθεση εξακολουθεί να είναι «κολλημένη» λόγω καιρού.

Δεν φεύγουμε

«Μαζί με τους διοικητές, λάβαμε μια σειρά από αναγκαίες αποφάσεις με στόχο τη διασφάλιση της αποτελεσματικής άμυνας και την πρόκληση των μέγιστων δυνατών απωλειών στον εχθρό.
Θα συνεχίσουμε, παρά όλες τις προβλέψεις και τις συμβουλές, να κρατάμε το Bakhmut, καταστρέφοντας τις δυνάμεις της Wagner και τις άλλες πιο μάχιμες μονάδες του ρωσικού στρατού.
Δίνουμε στις εφεδρείες μας την ευκαιρία να προετοιμαστούν και προετοιμαζόμαστε και εμείς για περαιτέρω ενέργειες» ανέφερε ο Syrskyi επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά πόσο μεγάλη σημασία δίνουν οι Ουκρανοί στην ανάγκη να υπερασπιστούν μέχρι τέλους την πόλη που έχει εξελιχθεί σε σύμβολο για την ουκρανική αντίσταση.
Εκτιμάται πως οι Ρώσοι ελέγχουν ήδη πάνω από το 94% της πόλης και ότι έχουν περιορίσει τις ουκρανικές δυνάμεις σε μια έκταση περίπου 3 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Κολλάει στον καιρό η αντεπίθεση

Την ίδια στιγμή, το Κίεβο υποστηρίζει πως η ουκρανική αντεπίθεση δεν μπορεί να ξεκινήσει ακόμα λόγω της κακοκαιρίας.
«Ο καιρός δεν επιτρέπει ακόμη να κινηθούν βαριά τανκ» ανέφερε σε δηλώσεις του στο βρετανικό Sky News ο Ουκρανός πρέσβης στο Λονδίνο Vadim Prystaiko.
Όπως είπε, δεν έχει καμία πρόθεση να πει στη ρωσική πλευρά «την ακριβή ημερομηνία και την ακριβή κατεύθυνση» της αντεπίθεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης