Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια πτώση στη Wall, στη σκιά της τραπεζικής κρίσης – Στο -0,05% ο S&P 500, o Dow -0,14%

Ήπια πτώση στη Wall, στη σκιά της τραπεζικής κρίσης – Στο -0,05% ο S&P 500, o Dow -0,14%
Οι ρυθμιστικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσαν νωρίτερα τη Δευτέρα ότι η First Republic Bank έχει κατασχεθεί
Αρνητικά πρόσημα σημείωσαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα 1 Μαΐου, στη σκιά της τραπεζικής κρίσης που κλυδώνισε τη Wall Street και γενικότερα τον χρηματοπιστωτικό τομέα τις προηγούμενες ημέρες… και κατά ένα μέρος φαίνεται πως επιλύεται.
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,14%, στις 34.051 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε μείωση -0,04%, στις 4.167 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε -0,11%, στις 12.212 μονάδες

Στο ταμπλό, οι μετοχές της First Republic Bank σημείωναν πτώση 45% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση, έχοντας χάσει το 97% της αξίας τους φέτος, ενώ οι μετοχές της JPMorgan κατέγραψαν άνοδο 2,16%.

Στα επιχειρηματικά, οι ρυθμιστικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσαν νωρίτερα τη Δευτέρα ότι η First Republic Bank έχει κατασχεθεί, με συμφωνία για την πώληση του περιφερειακού πιστωτικού ιδρύματος στην JPMorgan Chase.
Η JPMorgan θα αναλάβει τα περιουσιακά στοιχεία της First Republic Bank, συμπεριλαμβανομένων καταθέσεων ύψους 92 δισ. δολαρίων, αλλά δεν αναλαμβάνει το εταιρικό χρέος ή τις προνομιούχες μετοχές της προβληματικής τράπεζας.

Την ίδια στιγμή, η ανακοίνωση εταιρικών κερδών συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα, με αποκορύφωμα τα αποτελέσματα της Apple, της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρείας βάσει της αξίας της αγοράς.
Η έκθεση της κατασκευάστριας εταιρείας iPhone, που αναμένεται την Πέμπτη, αποτελεί καμπανάκι για την παγκόσμια καταναλωτική ζήτηση και τα αποτελέσματά της έχουν τη δυνατότητα να κινήσουν την ευρύτερη αγορά.
Τα κυριότερα αποτελέσματα που αναμένονται τη Δευτέρα προέρχονται από τη Norwegian Cruise Line και την MGM Resorts και μπορούν να δώσουν πληροφορίες σχετικά με το αν οι καταναλωτές εξακολουθούν να έχουν το διαθέσιμο εισόδημα για να ξοδέψουν σε δραστηριότητες αναψυχής.

Στα μάκρο, ο μεταποιητικός δείκτης PMI του ISM σκαρφάλωσε στο 47,1 τον Απρίλιο από 46,3 τον Μάρτιο που ήταν η χαμηλότερη μέτρηση από τον Μάιο του 2020.
Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσαν τον δείκτη στο 46,8.
Αυτός ήταν ο έκτος διαδοχικός μήνας με τον δείκτη να παραμένει κάτω από το επίπεδο του 50 που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας.
Στο μεταξύ, μια διαφορετική έρευνα της S&P Global έδειξε ότι ο κλάδος κατάφερε να περάσει, έστω και οριακά, σε τροχιά επέκτασης τον Απρίλιο.
Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI της S&P Global σκαρφάλωσε στο 50,2 τον Απρίλιο από 49,2 τον Μάρτιο και έναντι της προκαταρκτικής μέτρησης στο 50,4. Αυτή είναι η πρώτη μέτρηση πάνω από το επίπεδο του 50 το τελευταίο εξάμηνο και η υψηλότερη από τον Οκτώβριο του 2022, όπως ανακοίνωσε η S&P Global.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης