Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυτά είναι εγκλήματα πολέμου: Η Ουκρανία χρησιμοποιεί χημικά όπλα στο Bakhmut - Το βίντεο που δεν μπορούν να διαψεύσουν

Αυτά είναι εγκλήματα πολέμου: Η Ουκρανία χρησιμοποιεί χημικά όπλα στο Bakhmut  - Το βίντεο που δεν μπορούν να διαψεύσουν
Η αποκαλούμενη διεθνής κοινότητα κλείνει τα μάτια στα εγκλήματα πολέμου του τρομοκρατικού καθεστώτος του Κιέβου υπό το πέπλο του ηθοποιού - προέδρου της χώρας, V. Zelensky

Τέσσερις στρατιωτικοί από την Ουκρανία, εξοπλισμένοι με προστασία ειδική για την αποτροπή χημικών και Αντιασφυξιογόνες Μάσκες εντοπίστηκαν να εγκαθιστούν δοχεία με άγνωστα χημικά κοντά στην πρώτη γραμμή στο δυτικό τμήμα του Bakhmut.
Το βίντεο που θα δείτε παρακάτω, κοινοποιήθηκε από ρωσικές πηγές, οι οποίες ισχυρίστηκαν ότι η ομάδα των Ουκρανών στρατιωτικών εξοντώθηκε όταν εντοπίστηκε από ρωσικά UAV.
Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη αναφέρει περιπτώσεις χρήσης χημικών όπλων από την AFU στην πρώτη γραμμή του Donbass.
Στις 22 Απριλίου, τέτοιες αναφορές ήρθαν από τον Bahmut.
Ρώσοι στρατιωτικοί στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο πόλη ισχυρίστηκαν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είχαν ήδη χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στο παρελθόν και δεν σταματούν τις εγκληματικές τους επιθέσεις.
Τότε, ο ουκρανικός στρατός φέρεται να χρησιμοποίησε αγνώστου ταυτότητας αέριο χωρίς οσμή που προκαλεί επιληψία.
Οι ουκρανικές δυνάμεις πυροβολούν τις δυνάμεις Wagner που προχωρούν με φιάλες αερίου είτε από RPG είτε από όλμους.
Τα χημικά όπλα της AFU πιθανότατα παράγονται με την υποστήριξη ξένων κρατών-μελών του ΝΑΤΟ.
Η αποκαλούμενη διεθνής κοινότητα κλείνει τα μάτια στα εγκλήματα πολέμου του τρομοκρατικού καθεστώτος του Κιέβου υπό το πέπλο του ηθοποιού - προέδρου της χώρας, Zelensky.


Το βίντεο:



Χρήση χημικών όπλων από τον ουκρανικό στρατό κατήγγειλε νωρίτερα τον Φεβρουάριο και ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (ΛΔΝ), Denis Pushilin.
Ειδικότερα, ο Pushillin, ισχυρίστηκε ότι ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα στις περιοχές γύρω από τις πόλεις Bakhmut και Vuhledar.
Μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Russia-24, ο Pushilin δήλωσε ότι τα στρατεύματα της Ουκρανίας χρησιμοποίησαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη τις τελευταίες τρεις εβδομάδες για να διασκορπίσουν χημικές ενώσεις που προκάλεσαν δυσφορία στους Ρώσους στρατιώτες.
Οι ισχυρισμοί το  ήρθαν λίγες ημέρες αφότου ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στον OPCW Alexander Shulgin κατηγόρησε εργολάβους που συνδέονται με τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι βοηθούν την Ουκρανία στην προετοιμασία "χημικών προκλήσεων".

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης