Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στα futures της Wall, μετά τη διάσωση της First Republic Bank - Στο -34% η μετοχή

Οριακές μεταβολές στα futures της Wall, μετά τη διάσωση της First Republic Bank - Στο -34% η μετοχή
Η JPMorgan θα αναλάβει τα περιουσιακά στοιχεία της First Republic Bank
Σχετικά Άρθρα
Με οριακές μεταβολές διαπραγματεύονται τα futures των δεικτών της Wall Street μετά τη διάσωση της First Republic Bank, στην αρχή μιας εβδομάδας που περιλαμβάνει εταιρικά κέρδη, τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και την πολυαναμενόμενη μηνιαία έκθεση για την απασχόληση.
Το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow σημείωνε άνοδο μόλις 3 μονάδων, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 διαπραγματεύονταν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητα και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Nasdaq 100 σημείωναν πτώση 10 μονάδων ή 0,1%.
Οι ρυθμιστικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσαν νωρίτερα τη Δευτέρα ότι η First Republic Bank έχει κατασχεθεί, με συμφωνία για την πώληση του περιφερειακού πιστωτικού ιδρύματος στην JPMorgan Chase.
Η JPMorgan θα αναλάβει τα περιουσιακά στοιχεία της First Republic Bank, συμπεριλαμβανομένων καταθέσεων ύψους 92 δισ. δολαρίων, αλλά δεν αναλαμβάνει το εταιρικό χρέος ή τις προνομιούχες μετοχές του προβληματικού δανειστή.

«Βουτιά» 34% προσυνεδριακά για την First Republic

Οι μετοχές της First Republic Bank σημείωσαν πτώση 34% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση, έχοντας χάσει το 97% της αξίας τους φέτος, ενώ οι μετοχές της JPMorgan σημείωσαν άνοδο 2,4%.
Οι βασικοί δείκτες έκλεισαν υψηλότερα την Παρασκευή, στο τέλος ενός θετικού μήνα.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones Industrial Average κέρδισε 2,5% τον Απρίλιο, τον καλύτερο μήνα του από τον Ιανουάριο, ο ευρείας βάσης S&P 500 έκλεισε με άνοδο 1,5%, ενώ ο τεχνολογικά βαρύς Nasdaq Composite μόλις ανέβηκε.
H ανακοίνωση εταιρικών κερδών συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα, με αποκορύφωμα τα αποτελέσματα της Apple, της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρείας βάσει της αξίας της αγοράς.
Η έκθεση της κατασκευάστριας εταιρείας iPhone, που αναμένεται την Πέμπτη, αποτελεί καμπανάκι για την παγκόσμια καταναλωτική ζήτηση και τα αποτελέσματά της έχουν τη δυνατότητα να κινήσουν την ευρύτερη αγορά.
Τα κυριότερα αποτελέσματα που αναμένονται τη Δευτέρα προέρχονται από τη Norwegian Cruise Line  και την MGM Resorts και μπορούν να δώσουν πληροφορίες σχετικά με το αν οι καταναλωτές εξακολουθούν να έχουν το διαθέσιμο εισόδημα για να ξοδέψουν σε δραστηριότητες αναψυχής.
Η κύρια οικονομική ανακοίνωση αυτή την εβδομάδα είναι ο αριθμός των μη γεωργικών μισθοδοσιών του Απριλίου της Παρασκευής, ο οποίος αναμένεται να έρθει με αύξηση 180.000, αρκετά σταθερή, αλλά θα σηματοδοτήσει τον τρίτο συνεχόμενο μήνα επιβράδυνσης της αύξησης της απασχόλησης.
Πριν από αυτό, τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί ο δείκτης PMI μεταποίησης ISM του Απριλίου, ο οποίος αναμένεται να επιβεβαιώσει ότι ο μεταποιητικός τομέας της χώρας παραμένει σε συρρίκνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης