Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλήγμα για τους Ουκρανούς: Τρεις ταξιαρχίες χωρίς όπλα και καύσιμα από την επίθεση στο Pavlograd

Πλήγμα για τους Ουκρανούς: Τρεις ταξιαρχίες χωρίς όπλα και καύσιμα από την επίθεση στο Pavlograd
Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικές αποθήκες στο Pavlograd
Σχετικά Άρθρα
Η πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στο Pavlograd στέρησε πυρομαχικά και καύσιμα από τρεις ταξιαρχίες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που έχουν ήδη μεταφερθεί στην κατεύθυνση της Zaporizhia υποστήριξε ο επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία», Vladimir Rogov.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Rogov υπογράμμισε πως οι τρεις αυτές ταξιαρχίες δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν το στρατιωτικό τους έργο για τις επόμενες ημέρες ή και εβδομάδες.
«Η μεταφορά τους έχει ήδη ολοκληρωθεί.
Βρίσκονται στο τμήμα Orekhovskaya στη γραμμή επαφής και οι τρεις ταξιαρχίες.
Μέρος τους έφτασε στον οικισμό Shcherbaki» υπογράμμισε ο Rogov, ο οποίος εκτιμά ότι οι Ουκρανοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με περαιτέρω προβλήματα όσον αφορά τον ανεφοδιασμό τους για την επικείμενη αντεπίθεση τους, μια και στις αποθήκες που επλήγησαν στο Pavlograd, εκτιμάται ότι βρίσκονταν σημαντικές ποσότητες όπλων και καυσίμων.

Η επίθεση

Αποθήκες με σημαντικά αποθέματα πυρομαχικών στο Pavlohrad στην επαρχία του Donetsk (που ελέγχεται ακόμα από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις) φέρεται πως έπληξαν σήμερα τα ξημερώματα οι Ρώσοι κατά τη διάρκεια της πυραυλικής επίθεσης τους.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι πύραυλοι «χτύπησαν» μια σιδηροδρομική αποθήκη στο Pavlograd, όπου εκτιμάται πως υπήρχε σημαντικός αριθμός πυρομαχικών που προορίζονταν για την ουκρανική αντεπίθεση, αν κρίνει κανείς από το μέγεθος της πυρκαγιάς και από τις δευτερεύουσες εκρήξεις που ακολούθησαν.
Το Pavlograd χτυπήθηκε δύο φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ ανάμεσα στα κτήρια που υπέστησαν ζημιές ή που καταστράφηκαν ήταν μια βιομηχανική ζώνη, 19 πολυκατοικίες και 25 κατοικίες, όπως ανέφερε ο Mykola Lukashuk, επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου του Dnepro.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, από τις επιθέσεις αυτές τραυματίστηκαν τουλάχιστον 34 άνθρωποι, ανάμεσα τους και 5 παιδιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης