Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος 0,9% για τον Nikkei 225 στο Τόκιο - Αργία σε Ασία, Ευρώπη, κανονικά η Wall

Άνοδος 0,9% για τον Nikkei 225 στο Τόκιο - Αργία σε Ασία, Ευρώπη, κανονικά η Wall
Οι περισσότερες αγορές στην Ασία και την Ευρώπη είναι κλειστές τη Δευτέρα λόγω αργιών για την Πρωτομαγιά
Με άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο, εν μέρει χάρη στο φθηνότερο γεν, με την προσοχή των επενδυτών να μετατοπίζεται στην απόφαση της αμερικανικής Fed για την πολιτική της αργότερα αυτή την εβδομάδα.
Ο δείκτης αναφοράς Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,92% ή 266,74 μονάδες στις 29.123,18 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix έκλεισε με άνοδο 1,00% ή 20,58 μονάδες στις 2.078,06 μονάδες.
Οι μετοχές του Τόκιο άνοιξαν υψηλότερα τη Δευτέρα μετά τα κέρδη της Wall Street.
"Οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές σημείωσαν κέρδη ως επί το πλείστον την Παρασκευή μετά από μέτρια θετικά οικονομικά στοιχεία στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ το γεν σημείωσε πτώση αφού η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε τη χαλαρή νομισματική πολιτική", δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής της National Australia Bank Ροντρίγκο Κατρίλ.
Η προσοχή των επενδυτών μετατοπίζεται στην απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στις 3 Μαΐου, όταν "οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν ότι η Fed θα αυξήσει και πάλι τα επιτόκια κατά 0,50%... ως απάντηση στον πληθωρισμό", είπε.
Αλλά ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Rakuten Securities, Masayuki Kubota, δήλωσε ότι η Fed θα μπορούσε "είτε να αυξήσει τα επιτόκια κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες, είτε να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων".
"Οποιαδήποτε από τις δύο επιλογές θα μπορούσε να αποτελέσει έκπληξη για τις χρηματοπιστωτικές αγορές", καθώς η επικοινωνία της Fed πριν από τη συνεδρίαση δεν ήταν αρκετή για να δώσει σαφείς ενδείξεις, είπε.
Ο δείκτης Nikkei "κινείται σε ένα στενό εύρος" τις τελευταίες ημέρες λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ, δήλωσε ο Kubota.
Οι περισσότερες αγορές στην Ασία και την Ευρώπη είναι κλειστές τη Δευτέρα λόγω αργιών για την Πρωτομαγιά, αλλά οι συναλλαγές στη Wall Street θα πραγματοποιηθούν κανονικά.
Στις πρωινές συναλλαγές, το Σίδνεϊ σημείωνε άνοδο 0,7%, ενώ το Ουέλινγκτον διολίσθησε 0,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης