Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία και Ινδία ενοποιούν τα συστήματα ψηφιακών πληρωμών RuPay και Mir και ακυρώνουν το SWIFT

Ρωσία και Ινδία ενοποιούν τα συστήματα  ψηφιακών πληρωμών RuPay και Mir και ακυρώνουν το SWIFT
Θα διευκολύνονται οι πολίτες των δύο κρατών να συναλλάσσονται σε ρουπίες και ρούβλια
Σχετικά Άρθρα
Η Ινδία και η Ρωσία θα μελετήσουν τη δυνατότητα ενοποίησης των καρτών στα εθνικά συστημάτα ηλεκτρονικών πληρωμών RuPay και Mir στο πλαίσιο των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τη Δύση στη Μόσχα, αναφέρουν οι Economic Times την Κυριακή 30 Απριλίου 2023, επικαλούμενοι πηγές.
«Σύμφωνα με πηγές, σε πρόσφατη συνεδρίαση της ανώτατης κυβερνητικής επιτροπής για την εμπορική, οικονομική, επιστημονική, τεχνική και πολιτιστική συνεργασία, συζητήθηκε και αποφασίστηκε να μελετηθεί η δυνατότητα να επιτρέπεται η αποδοχή αυτών των καρτών.
Σύμφωνα με πηγές, η αμοιβαία αποδοχή των καρτών RuPay (Ινδία) και Mir (Ρωσία) θα βοηθήσει τους πολίτες της Ινδίας και της Ρωσίας να πραγματοποιούν χωρίς προβλήματα πληρωμές σε ρουπίες Ινδίας και σε ρωσικά ρούβλια στις χώρες τους.
Οι συμμετέχοντες της συνάντησης, υπό την κοινή προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Subramanyam Jaishankar και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Ρωσίας Denis Manturov , συμφώνησαν επίσης να διερευνήσουν τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης μεταξύ της διεπαφής ενιαίων πληρωμών  της National Payments Corporation of India και της Τράπεζας της Ρωσίας για την ταχεία εκκαθάριση των συναλλαγών..
Επιπλέον, αποφασίστηκε επίσης να εξεταστεί η δυνατότητα εισαγωγής του Γραφείου Υπηρεσιών του Συστήματος Οικονομικών Μηνυμάτων της Τράπεζας της Ρωσίας για διασυνοριακές πληρωμές.
Επί του παρόντος, οι πληρωμές από την Ινδία στη Ρωσία και αντίστροφα πραγματοποιούνται μέσω SWIFT, υπενθυμίζει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης