Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα άκρα – Ρωσία: Θα δώσουμε μία πολύ σκληρή απάντηση στην Πολωνία για την κατάσχεση του κτιρίου στη Βαρσοβία

Στα άκρα –  Ρωσία: Θα δώσουμε μία πολύ σκληρή απάντηση στην Πολωνία για την κατάσχεση του κτιρίου στη Βαρσοβία
Η Μόσχα θα δώσει μια πολύ σκληρή απάντηση στην Πολωνία δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova
Σχετικά Άρθρα
Στα άκρα και πιθανότατα προς πλήρη διακοπή οδηγούνται οι διπλωματικές σχέσεις Ρωσίας – Πολωνίας μετά την κατάσχεση του σχολείου της ρωσικής πρεσβείας στην Πολωνία.
Η Μόσχα θα δώσει μια πολύ σκληρή απάντηση στην Πολωνία, δήλωσε την Κυριακή (30/4/2023) η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Όταν ρωτήθηκε εάν η απάντηση της Ρωσίας στις ενέργειες της Πολωνίας θα είναι σκληρή, η Zakharova απάντησε σε μια εκπομπή στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1: «Πολύ σκληρή.
«Η επίσημη Βαρσοβία θα δεχθεί αντίποινα, όπως καταλαβαίνετε, τα οποία θα ληφθούν αφού θα τα επεξεργαστούν πρώτα οι υπηρεσίες μας.
Αυτή η εργασία έχει ξεκινήσει, αυτή είναι η επιλογή τους, θα απαντήσουμε».
Το πρωί του Σαββάτου (29/4), οι πολωνικές αρχές άρχισαν να καταλαμβάνουν με τη βία το κτίριο του σχολείου της ρωσικής πρεσβείας στη Βαρσοβία.
Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Πολωνία χαρακτήρισε παράνομες τις ενέργειες των πολωνικών αρχών.

Προς διακοπή των διπλωματικών σχέσεων

Η πρεσβεία της Ρωσίας στη Βαρσοβία είναι έτοιμη για οποιεσδήποτε αποφάσεις λάβει η Μόσχα μετά την κατάσχεση του κτιρίου από τις πολωνικές αρχές, δήλωσε στο Tass ο Ρώσος πρέσβης στη χώρα Sergey Andreyev.
«Η Μόσχα παίρνει τις αποφάσεις.
Ας γίνει έτσι όπως αποφασίσει η ηγεσία μας», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης όταν ρωτήθηκε για πιθανή διακοπή των διπλωματικών σχέσεων.
Η πρόκληση δεν θα μείνει χωρίς απάντηση, προειδοποίησε για τις συνέπειες η Μόσχα.
«Ένα τόσο θρασύ βήμα της Βαρσοβίας που υπερβαίνει τις πολιτισμένες διακρατικές σχέσεις δεν θα μείνει χωρίς τη σταθερή μας απάντηση και τις συνέπειες για τις πολωνικές αρχές και τα συμφέροντα της Πολωνίας στη Ρωσία», ανέφερε η Μόσχα.

Παραβίαση της σύμβασης της Βιέννης

Η Ρωσία θεωρεί την κατάσχεση ως παραβίαση της σύμβασης της Βιέννης του 1961.
«Θεωρούμε αυτές τις νέες εχθρικές ενέργειες των πολωνικών αρχών ως κατάφωρη παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης του 1961 για τις Διπλωματικές Σχέσεις και μια νέα καταπάτηση της ρωσικής διπλωματικής ιδιοκτησίας στην Πολωνία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Medvedev: Αυτό το κράτος δεν υπάρχει για εμάς

Οργισμένη ήταν η απάντηση του αντιπροέδρου του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev.
«Δεν βλέπω κανένα νόημα στη διατήρηση διπλωματικών σχέσεων με την Πολωνία.
Αυτό το κράτος δεν πρέπει να υπάρχει για εμάς ενώ στην εξουσία του δεν υπάρχουν παρά μόνο Ρωσόφοβοι.
Η Ουκρανία είναι γεμάτη από Πολωνούς μισθοφόρους, που θα πρέπει να εξοντωθούν ανελέητα σαν βρωμερά ποντίκια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Medvedev.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης