Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί ανατινάζουν πολίτες στα σπίτια τους στο Bakhmut, για να μην... θυσιάσουν στρατιώτες και κατηγορούν τους Ρώσους

Οι Ουκρανοί ανατινάζουν πολίτες στα σπίτια τους στο Bakhmut, για να μην... θυσιάσουν στρατιώτες και κατηγορούν τους Ρώσους
Η αλήθεια πίσω από τα «ρωσικά χτυπήματα σε αμάχους» στην Ουκρανία, κρύβει μια θλιβερή ουκρανική σκοπιμότητα
H αλήθεια σε έναν πόλεμο δεν είναι μόνο όπως φαίνεται με την πρώτη ματιά και συνήθως εμπερικλείει μία ή περισσότερες αλήθειες που κάποια από τις αντιμαχόμενες πλευρές προτιμά να κρατά κρυφή υπερτονίζοντας αυτή που προωθεί τα συμφέροντά της, όπως το γεγονός ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προτιμούν να καταρρίπτουν πυραύλους πάνω από σπίτια των πολιτών στο πολύπαθο Bakhmut, σκοτώνοντας αμάχους, αντί να διακινδυνεύουν τις ζωές των στρατιωτικών τους.
Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει μαζικά χτυπήματα σε στρατηγικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο έδαφος της Ουκρανίας.

Η αλήθεια πίσω από τα «ρωσικά χτυπήματα σε αμάχους» στην Ουκρανία

Πρόσφατα, οι ρωσικές επιδρομές στόχευσαν κυρίως τις ελεγχόμενες από το Κίεβο ανατολικές και νότιες περιοχές, αλλά στις 28 Απριλίου, ρωσικοί πύραυλοι και drones εμφανίστηκαν στον ουρανό πάνω από την κεντρική Ουκρανία.
Πριν από τη μαζική νυχτερινή επίθεση, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πέντε ρωσικά στρατηγικά πυραυλικά αεροπλανοφόρα Tu-95MS οπλισμένα με πυραύλους κρουζ X-101 ή X-555 βγήκαν στον αέρα.
Το Κίεβο θα μπορούσε να λάβει αυτές τις πληροφορίες μόνο από τις υπηρεσίες πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών ή του ΝΑΤΟ.
Μέχρι το πρωί, ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι η αεράμυνά τους φέρεται να κατέρριψε 21 ρωσικούς πυραύλους, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι από αυτούς είχαν φτάσει στους στόχους τους.
Παρά το γεγονός ότι το Κίεβο έχει απαγορεύσει στους Ουκρανούς να κινηματογραφούν και να δημοσιεύουν τις συνέπειες των ρωσικών επιδρομών στα κοινωνικά δίκτυα, βίντεο που δείχνουν την ήττα στόχων συνεχίζουν να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, επιβεβαιώνοντας τη ζημιά που κρύβει το Κίεβο.

Η ζημιά που κρύβει το Κίεβο

Εκρήξεις σημειώθηκαν στις πόλεις Κίεβο, Kremenchuk, Dnepropetrovsk, καθώς και στις περιοχές του Κιέβου, του Mykolaiv, της Poltava και του Cherkasy.
Τα πλήγματα στόχευαν εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής: τοποθεσίες των ουκρανικών δυνάμεων, αποθήκες πυρομαχικών και σημεία συσσώρευσης στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων.
Σύμφωνα με ουκρανικά δημοσιεύματα, επτά ρωσικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν πάνω από την πόλη Dnepropetrovsk.
Ωστόσο, δύο αποθήκες πετρελαίου γεμάτες με καύσιμα για τον δυτικό στρατιωτικό εξοπλισμό καταστράφηκαν στην πόλη.
Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν.

H ανικανότητα του ουκρανικού στρατού και η... θυσία αμάχων για τη ζωή στρατιωτικών

Ο ουκρανικός στρατός απέδειξε για άλλη μια φορά την ανικανότητά του, όπως και την ανικανότητα της ουκρανικής αεράμυνας να προστατεύσει τον λαό του.
Τοπικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν ένα πολυώροφο κτίριο κατοικιών στην πόλη Ukrainka στην περιοχή του Κιέβου.
Επιπλέον, η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε ένα κτίριο κατοικιών στην πόλη Uman στην περιοχή Cherkasy.
Σύμφωνα με τον Zelensky, ως αποτέλεσμα της επίθεσης πυραύλων, δέκα κτίρια υπέστησαν ζημιές και επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν.
Δεν διευκρίνισε ότι άμαχοι σκοτώθηκαν από ουκρανικές δυνάμεις όταν προσπάθησαν να αναχαιτίσουν ρωσικούς πυραύλους και αντί να στοχεύσουν μετά από τις κατοικίες στόχευσαν πάνω από τις πολυκατοικίες, σκοτώνοντας τους δικούς τους πολίτες.
Πλάνα από το σημείο επιβεβαιώνουν ότι το χτύπημα είναι έργο του ουκρανικού συστήματος αεράμυνας και όχι χτύπημα από ρωσικό πύραυλο.
Πιθανότατα, στόχος της επίθεσης ήταν ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο που βρίσκεται στην περιοχή, ωστόσο, οι ουκρανικές δυνάμεις προτιμούν να καταρρίπτουν πυραύλους πάνω από σπίτια, σκοτώνοντας αμάχους, αντί να διακινδυνεύουν τις ζωές των στρατιωτικών τους.
Στις 27 Απριλίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης για μια επιτυχημένη μαζική επίθεση με όπλα ακριβείας στις εφεδρείες της Ουκρανίας.
Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι οι ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν περίπου 20 ανώτερους Ουκρανούς και ξένους αξιωματικούς που πραγματοποιούσαν συνάντηση στο κτίριο του ναυαρχείου στο Nikolaev.
Ένας ουκρανικός πύραυλος αεράμυνας που προσπαθούσε να αναχαιτίσει τον στόχο φέρεται να χτύπησε μια άλλη πολυκατοικία που βρίσκεται κοντά.
Ωστόσο, το Κίεβο παραδοσιακά κατηγόρησε τους Ρώσους για στόχευση αμάχων.

Μια ακόμη οικογένεια έπεσε θύμα των Ουκρανών στο Bakhmut - Μας στοχεύουν με τα... τανκς

H ίδια τακτική ακολουθήθηκε και στις μάχες στο Bakhmut όπου ουκρανικός στρατός ελέγχει λιγότερο από το 10% περίπου, προκειμένου να αναχαιτήσουν τους Wagner, σε πολύ χειρότερη μορφή όμως.
Η οικογένεια που έφυγε από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο πόλη από Ρώσους μαχητές κατέθεσε ότι Ουκρανοί στρατιώτες πυροβολούν με τανκς σε σπίτια πολιτών, δολοφονώντας τις οικογένειες που κρύβονται μέσα.

«Όταν υποχωρούσαμε, οι Ουκρανοί άρχισαν να ανατινάζουν τα κτίρια.
Ήξεραν ότι στα υπόγεια ζούσαν άνθρωποι αλλά δεν σταμάτησαν και τους σκότωσαν», κατέθεσε μία μητέρα σε βίντεο.
Ένα εξάχρονο αγόρι ο Κόλια έχασε τη μητέρα και τη γιαγιά του, ενώ ο πατέρας του τραυματίστηκε βαριά όταν Ουκρανοί στρατιώτες ανατίναξαν το σπίτι όπου κρύβονταν.
Το αγόρι έσκαψε από τα συντρίμμια από τον παππού του μετά την καταστροφή ενός πολυώροφου κτιρίου.
Οι επιζώντες απομακρύνθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις.
Ο πατέρας του Κόλια βρίσκεται στο νοσοκομείο όπου οι Ρώσοι γιατροί δίνουν μάχη για τη ζωή του.
Όλο και περισσότεροι άμαχοι που εκκενώθηκαν από το Μπαχμούτ επιβεβαιώνουν τα εγκλήματα πολέμου των Ουκρανών Ναζί.
Οι Ουκρανοί μαχητές και οι ξένοι μισθοφόροι έλαβαν εντολή να καταστρέψουν κτίρια, αγνοώντας τους αμάχους που δεν είχαν εκκενωθεί από τις ουκρανικές αρχές πριν από την έναρξη των εχθροπραξιών και που αναγκάστηκαν να επιβιώσουν στα υπόγειά τους για μήνες. Ο ουκρανικός στρατός είναι πιθανώς αποφασισμένος να μην αφήσει ζωντανούς μάρτυρες των εγκλημάτων πολέμου τους.
Ωστόσο, το ναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο δεν έχει τίποτα να ανησυχεί.
Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είναι απασχολημένο με το κυνήγι του Ρώσου Προέδρου Putin για να σώσει τις ζωές παιδιών που απομακρύνθηκαν από την εμπόλεμη ζώνη.
Το Δικαστήριο δεν ενδιαφέρεται για τους χιλιάδες αθώους πολίτες που εξακολουθούν να σκοτώνονται από το τρομοκρατικό ουκρανικό κράτος στο Donbass.


To ουκρανικό χτύπημα στο Bryansk

Το βράδυ της 30ης Απριλίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβάρδισαν το ρωσικό χωριό Suzemka στη συνοριακή περιοχή Bryansk.
Ο Κυβερνήτης της περιοχής ανέφερε ότι ένα σπίτι πολιτών καταστράφηκε και πυρπολήθηκε ως αποτέλεσμα της επίθεσης.
Αποτέλεσμα του βομβαρδισμού ήταν μια οικογένεια να χάσει τη ζωή της ενώ ήταν μέσα στο σπίτι.
Μέχρι στιγμής, έχουν επιβεβαιωθεί ο θάνατος τεσσάρων αμάχων.
Δύο ακόμη άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια.
Τρεις άνθρωποι επέζησαν από την επίθεση, ανάμεσά τους ένα παιδί.
Διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του Bryansk με τραύματα διαφορετικής σοβαρότητας.
Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν καθημερινά τους βομβαρδισμούς των ρωσικών συνοριακών περιοχών.
Τέτοιες επιθέσεις έχουν μοναδικό στόχο να τρομοκρατήσουν τους ντόπιους πολίτες και να μην έχουν στρατιωτικά κέρδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης