Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κούβα: Οι ΗΠΑ ευθύνονται για την σύγκρουση στην Ουκρανία και χειραγωγούν τα μέσα να κατηγορούν την Ρωσία

Κούβα: Οι ΗΠΑ ευθύνονται για την σύγκρουση στην Ουκρανία και χειραγωγούν τα μέσα να κατηγορούν την Ρωσία
Αντιτιθέμεθα στην πολιτική απομόνωσης της Ρωσίας μέσω μιας ισχυρής εκστρατείας στα μέσα ενημέρωσης που στοχεύει στην υποκίνηση μίσους κατά της Ρωσίας, τόνισε ο πρόεδρος της κουβανικής βουλής
Η Κούβα κατηγορεί ανοιχτά τις ΗΠΑ πως υποδαύλισαν τον πόλεμο στην Ουκρανία προκειμένου να προωθήσουν τα σχέδιά τους για επέκταση του ΝΑΤΟ: «Η ηγεσία των ΗΠΑ είναι υπεύθυνη για την πυροδότηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και προσπαθεί, μέσω της πίεσης των μέσων ενημέρωσης, να κατηγορήσει τη Ρωσία για την κρίση», δήλωσε ο Esteban Lazo, πρόεδρος της Εθνικής Συνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας, του κοινοβουλίου της Κούβας δηλαδή, καταδικάζοντας την πολιτική επέκτασης του ΝΑΤΟ να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τα σύνορα της Ρωσίας.

«Επαναλαμβάνουμε εκ μέρους του κουβανικού κοινοβουλίου την πιο σθεναρή καταδίκη των μονομερών κυρώσεων που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας.
Αντιτιθέμεθα στην πολιτική απομόνωσης της Ρωσίας μέσω μιας ισχυρής εκστρατείας στα μέσα ενημέρωσης που στοχεύει στην υποκίνηση μίσους κατά της Ρωσίας, την οποία επιδιώκουν να κατηγορήσουν για την κλιμάκωση της...
Γνωρίζουμε καλά πώς λειτουργεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ο πραγματικός ένοχος αυτού του προβλήματος», είπε σε συνάντηση με τον ομόλογό του, πρόεδρο της Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin στην διάρκεια επίσκεψής του στην Αβάνα.

Η Ρωσία έτοιμη να προσφέρει πολλά στην Κούβα, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας με σιτηρά, καύσιμα

Εν τω μεταξύ, η Μόσχα αναμένει επίσης κινήσεις επιστροφής, σημείωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Leonid Slutsky.
Η Ρωσία δεν θα αφήσει μόνη την Κούβα με προβλήματα που σχετίζονται με την παροχή σιτηρών και καυσίμων, ενώ η Μόσχα αναμένει επίσης κινήσεις επιστροφής, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Leonid Slutsky στους δημοσιογράφους το Σάββατο.
«Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε πολλά στην Κούβα και δεν θα αφήσουμε [την Κούβα] μόνη σε ό,τι αφορά τα καύσιμα, τα σιτηρά, τα πράγματα που χρειάζεται σοβαρά η δημοκρατία σήμερα», είπε, τονίζοντας πως περιμένει ανταποδοτικές κινήσεις.
"Έχουμε σχετικές προτάσεις.
Επιπλέον, θα πρέπει να ενισχύσουμε την ανθρωπιστική συνεργασία, <…> ειδικότερα, να επεκτείνουμε την κλίμακα εκπαίδευσης των Κουβανών φοιτητών στα πανεπιστήμιά μας", είπε ο Slutsky.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης