Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραλογισμός: Οι αντιρωσικές κυρώσεις που επέβαλαν οι ελίτ πλήττουν τελικά την ίδια τη Δύση - H λάθος πλευρά της ιστορίας

Παραλογισμός: Οι αντιρωσικές κυρώσεις που επέβαλαν οι ελίτ πλήττουν τελικά την ίδια τη Δύση - H λάθος πλευρά της ιστορίας
Τι δήλωσαν για την αποτυχία της Δύσης να αποκόψει την Ρωσίας απο το διεθνές οικονομικό σύστημα, η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας Valentin Matvienko και ο πρόεδρος της Δούμας Vyacheslav Volodin
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία πρέπει να ασχοληθεί με την εσωτερική πολιτική, να διατηρήσει την οικονομία της σε αναπτυξιακή τροχιά καθώς κατέστη δυνατό να επιστρέψει η ανάπτυξη σε θετικό έδαφος.
Την ίδια ώρα οι δυτικές χώρες βρίσκονται τώρα σε κρίση, έχουν οδηγηθεί σε δύσκολη κατάσταση με τις κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίυο της Ρωσίας Valentin Matvienko αναδεικνύοντας το γεγονός ότι η Δύση απέτυχε να αποκόψει τη Ρωσία από το διεθνές οικονομικό σύστημα αλλά και δημιουργηθηκε ενα αντιπαλο νομισματικό δέος, υπό την ηγεσία της Κίνας και της Ρωσίας, στο πλαίσιο της ομάδας των BRICS..
"(Εμείς) δεν χρειάζεται να ξεφύγουμε από το πουθενά.
Πρέπει να ασχοληθούμε με την εσωτερική πολιτική, να αναπτύξουμε τη χώρα μας.
Να ενισχύσουμε τις αναπτυξιακές προσπάθειες μας ώστε να γίνει ισχυρή η οικονομία.
Δεν θα παρεκκλίνουμε από τις αρχές μας..
Και θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε μία πολιτική αρχών για το διεθνές οικονομικό σύστημα.
Η Δύση θα πρέπει να απαντήσει σε όλα αυτά πέρα από τις ακραίες ρωσοφοβικές δηλώσεις των ελίτ», σημαίωσε.
Σύμφωνα με την Matvienko οι δυτικές χώρες βρίσκονται ήδη σε τέτοια κρίση κοινωνική, οικονομική και πολιτική διότι έχουν οδηγηθεί αντικειμενικά σε οικονομικό αδιέξοδο με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας .
«Κοιτάξτε τι συμβαίνει στην Ευρώπη .
Τι συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες.
Βλέπουμε τι συμβαίνει με τη δημοκρατία στον δυτικό κόσμο και απλώς εκλπησσόμαστε, απλώς δεν έχουν το ηθικό κύροςνα διδάξουν κάποιον για τις δημοκρατικές αρχές.
Ας καταλάβουν πρώτα τι συμβαίνει στο εσωτερικό τους», κατέληξε η Matvienko.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-04-30_151315.png
Bank of Russia Sees Economy Growing as Sanctions Shock Fades - Bloomberg
Ποιοι πληρώνουν το λογαρισμό

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin, σχολιάζοντας την κατάσταση στις δυτικές χώρες λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε σε συνέντευξη με τον Pavel στο κανάλι Russia 1 ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες βιώνουν όλα τα βάρη τις αποφάσεις της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών, συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού στις χώρες τους.
«Η οικονομία αρχίζει να έχει σημαντικε΄ς ρωγμές, ο πληθωρισμός έχει εκτιναχθεί. Όσον αφορά τους πολίτες της Ευρώπης, βιώνουν όλες τις δυσκολίες της απόφασης της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών.
 αρχείο_λήψης_93.jpg
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αρκετές κυβερνήσεις έχουν ήδη παραιτηθεί.
Εάν μιλάμε για τις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχει μια κρίση πολλαπλών διαστάσεων, απλά φτάνει στο αποκορύφωμά της.
Και σε αυτήν την κατάσταση, πρέπει να σκεφτούν, να κατανοήσουν την ευθύνη και να αναλογισθούν πρώτα από όλα τα συμφέροντα των πολιτών τους», υπογράμμισε ο Volodin.
Tymofiy Mylovanov on Twitter: "Breaking from @KSE_Institute: International  sanctions have significantly impacted Russian oil exports in Q1 2023, but  there's evidence suggesting sanctions violations. How have these measures  affected Russia's economy and.
Russia Mulls Measures to Tap Mining Profits Once Export Tax Ends - Bloomberg
Η Δύση ενίσχυσε την πίεση των κυρώσεων στη Ρωσία για την Ουκρανία , γεγονός που οδήγησε σε υψηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, καυσίμων και τροφίμων στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες και σε εκτοξευση του δομικού πληθωρθσμού και του κόστους διαβίωσης για τα νοικοκυριά.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έχει δηλώσει πολλές φο΄ρες κατά το παρελθόν ότι η πολιτική περιορισμού και αποδυνάμωσης της Ρωσίας αποτελεί μακροπρόθεσμη στρατηγική της Δύσης και οι κυρώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρό πλήγμα σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο βασικός στόχος της Δύσης είναι να επιδεινώσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.
Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Ρωσία επιλύει τώρα και στο μέλλον όλα τα προβλήματα που της δημιουργεί η Δύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης