Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σενεγάλη: Κρούσμα του αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας – Κονγκό σε νοσοκομείο

Σενεγάλη: Κρούσμα του αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας – Κονγκό σε νοσοκομείο
Ο ιός προκαλεί σοβαρή νόσο στον άνθρωπο με ποσοστό θνητότητας που κυμαίνεται από 10% έως 40%
Κρούσμα του αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας – Κονγκό (CCHF) σε ένα νοσοκομείο στα περίχωρα της πρωτεύουσας Dakar, επιβεβαίωσε το υπουργείο Υγείας της Σενεγάλης.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το κρούσμα εντοπίστηκε στις 21 Απριλίου στο νοσοκομείο Dalal Jamm στην Guediawaye.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο CCHF είναι μία σοβαρή ιογενής νόσος, η οποία προκαλείται από τον ομώνυμο ιό που μεταδίδεται κυρίως μέσω δήγματος κρότωνα (τσιμπουριού).
Ο ιός προκαλεί σοβαρή νόσο στον άνθρωπο με ποσοστό θνητότητας που κυμαίνεται από 10% έως 40% και με κίνδυνο ενδονοσοκομειακής μετάδοσης. Μάλιστα, προκαλεί επιδημίες. Πρόκειται για ζωονόσο που προσβάλλει πολλά άγρια και οικόσιτα ζώα, αλλά και τον άνθρωπο.

Συμπτώματα

Ενδημική στην Αφρική, στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή και σε κάποιες ασιατικές χώρες, τα συμπτώματα που προκαλεί είναι πυρετός, μυϊκοί πόνοι, ζαλάδα και εμετοί, ενώ μπορεί να οδηγήσει σε πολυοργανική ανεπάρκεια και σε εσωτερική αιμορραγία.
Σημειώνεται ότι η νόσος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κριμαία το 1944, ενώ το μεγαλύτερο ξέσπασμα, σύμφωνα με τα Αφρικανικά Κέντρα για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Νόσων, ήταν στη Μαυριτανία το 2003 με 35 κρούσματα και 6 θανάτους.
Το 2011 η Νότια Αφρική κατέγραψε 17 κρούσματα και 5 θανάτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης