Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ώρα των αποφάσεων – Η Ρωσία έτοιμη να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με την Πολωνία

Η ώρα των αποφάσεων – Η Ρωσία έτοιμη να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με την Πολωνία
Η πρεσβεία της Ρωσίας στη Βαρσοβία είναι έτοιμη για οποιεσδήποτε αποφάσεις λάβει η Μόσχα μετά την κατάσχεση κτιρίου από τις πολωνικές αρχές
Σχετικά Άρθρα
Προς διακοπή των διπλωματικών της σχέσεων με την Πολωνία κινείται η Ρωσία μετά την κατάσχεση κτιρίου ρωσικού σχολείου στη Βαρσοβία.
Η πρεσβεία της Ρωσίας στη Βαρσοβία είναι έτοιμη για οποιεσδήποτε αποφάσεις λάβει η Μόσχα μετά την κατάσχεση του κτιρίου από τις πολωνικές αρχές, δήλωσε στο Tass ο Ρώσος πρέσβης στη χώρα Sergey Andreyev.
«Η Μόσχα παίρνει τις αποφάσεις.
Ας γίνει έτσι όπως αποφασίσει η ηγεσία μας», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης όταν ρωτήθηκε για πιθανή διακοπή των διπλωματικών σχέσεων.
Υπενθυμίζεται πως η ραγδαία επιδείνωση στις σχέσεις των δύο χωρών προκλήθηκε μετά την εισβολή των πολωνικών αρχών στο σχολείο της ρωσικής πρεσβείας στη Βαρσοβία και την κατάσχεσή του.
Η πρόκληση δεν θα μείνει χωρίς απάντηση, προειδοποίησε για τις συνέπειες η Μόσχα.
«Ένα τόσο θρασύ βήμα της Βαρσοβίας που υπερβαίνει τις πολιτισμένες διακρατικές σχέσεις δεν θα μείνει χωρίς τη σταθερή μας απάντηση και τις συνέπειες για τις πολωνικές αρχές και τα συμφέροντα της Πολωνίας στη Ρωσία», ανέφερε η Μόσχα.

Παραβίαση της σύμβασης της Βιέννης

Η Ρωσία θεωρεί την κατάσχεση ως παραβίαση της σύμβασης της Βιέννης του 1961.
«Θεωρούμε αυτές τις νέες εχθρικές ενέργειες των πολωνικών αρχών ως κατάφωρη παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης του 1961 για τις Διπλωματικές Σχέσεις και μια νέα καταπάτηση της ρωσικής διπλωματικής ιδιοκτησίας στην Πολωνία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Zakharova: Πρόκληση

Η κατάσχεση του σχολείου της ρωσικής πρεσβείας στη Βαρσοβία μπορεί να χαρακτηριστεί ως πρόκληση, καθώς η Πολωνία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες εδώ και χρόνια, έγραψε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova στο κανάλι της στο Telegram.
«Η επίσημη Βαρσοβία παραβιάζει το νόμο εδώ και πολλά χρόνια: διεθνές δίκαιο, διμερείς συμφωνίες και εθνική νομοθεσία.
Συμπεριφέρεται με προκλητικό και παράνομο τρόπο, που μπορεί να χαρακτηριστεί με μία λέξη – πρόκληση», είπε η Ρωσίδα αξιωματούχος.

Medvedev: Αυτό το κράτος δεν υπάρχει για εμάς

Οργισμένη ήταν η απάντηση του αντιπροέδρου του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev.
«Δεν βλέπω κανένα νόημα στη διατήρηση διπλωματικών σχέσεων με την Πολωνία.
Αυτό το κράτος δεν πρέπει να υπάρχει για εμάς ενώ στην εξουσία του δεν υπάρχουν παρά μόνο Ρωσόφοβοι.
Η Ουκρανία είναι γεμάτη από Πολωνούς μισθοφόρους, που θα πρέπει να εξοντωθούν ανελέητα σαν βρωμερά ποντίκια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Medvedev.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης