Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απροειδοποίητα η Τουρκία έκλεισε τον εναέριο χώρο της σε αερομεταφορέα της Αρμενίας

Απροειδοποίητα η Τουρκία έκλεισε τον εναέριο χώρο της σε αερομεταφορέα της Αρμενίας
«Για λόγους ακατανόητους σ’ εμάς και χωρίς οποιαδήποτε διακριτή βάση, οι τουρκικές αρχές πολιτικής αεροπορίας ακύρωσαν την άδεια που είχε δοθεί στην αεροπορική εταιρεία FlyOne Armenia να εκτελεί πτήσεις προς την Ευρώπη μέσω του τουρκικού εναέριου χώρου», κατήγγειλε ο πρόεδρος της εταιρείας, Aram Ananian
Xωρίς καμιά προειδοποίηση oι αρχές της Τουρκίας έκλεισαν στην αρμενική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους FlyOne Armenia τον τουρκικό εναέριο χώρο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Armenpress, επικαλούμενο τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του αερομεταφορέα.
«Για λόγους ακατανόητους σ’ εμάς και χωρίς οποιαδήποτε διακριτή βάση, οι τουρκικές αρχές πολιτικής αεροπορίας ακύρωσαν την άδεια που είχε δοθεί στην αεροπορική εταιρεία FlyOne Armenia να εκτελεί πτήσεις προς την Ευρώπη μέσω του τουρκικού εναέριου χώρου», κατήγγειλε ο πρόεδρος της εταιρείας, Aram Ananian.
«Οι τουρκικές αρχές πολιτικής αεροπορίας εφάρμοσαν την ακύρωση χωρίς καμία ειδοποίηση εκ των προτέρων, φέρνοντας την αεροπορική εταιρεία μας και τους επιβάτες μας σε δύσκολη θέση», πρόσθεσε.
Σημειώνεται ότι η FlyOne Armenia, θυγατρική εταιρεία του μολδαβικού αερομεταφορέα FlyOne, ξεκίνησενα εκτελεί πτήσεις τον Δεκέμβριο του 2021 και ο Aram Ananian τον Φεβρουάριο του 2023 δήλωνε στο Armenpress πως η εταιρεία διέθετε στόλο 5 αεροσκαφών Airbus και προσέφερε πτήσεις σε 14 προορισμούς σε 8 ευρωπαϊκές και μεσανατολικές χώρες.
Η Τουρκία δεν έχει ούτε διπλωματικές, ούτε εμπορικές σχέσεις με την Αρμενία από το 1990. Άγκυρα και Γερεβάν βρίσκονται σε διένεξη για τη σφαγή 1,5 Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915, με την Αρμενία να μιλά για γενοκτονία και την Τουρκία να το αρνείται.
Τον Φεβρουάριο του 2023 , πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια, άνοιξε συνοριακό φυλάκιο για να διέλθει η ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλε η Αρμενία στα θύματα του καταστροφικών σεισμών στη νότια Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης