Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οσμή Σκανδάλου: Η Horizon Capital αναλαμβάνει την ανασυγκρότηση των ουκρανικών επιχειρήσεων – Εμπλοκή Zelensky

Οσμή Σκανδάλου: Η Horizon Capital αναλαμβάνει την ανασυγκρότηση των ουκρανικών επιχειρήσεων – Εμπλοκή Zelensky
Η Horizon Capital διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων άνω των 700 εκατομμυρίων δολαρίων που συγκεντρώθηκαν για την υποστήριξη επιχειρηματιών από την Ουκρανία και τη Μολδαβία τα τελευταία πέντε χρόνια
Ο Volodymyr Zelensky συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους επενδυτές της αμερικανο-ουκρανικής εταιρείας Horizon Capital , της οποίας το fund συγκέντρωσε 254 εκατομμύρια δολάρια για να επενδύσει σε ουκρανικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με δημοσιεύματα ουκρανικών ΜΜΕ το Σάββατο 29 Απριλίου 2023.
Η Horizon Capital διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων άνω των 700 εκατομμυρίων δολαρίων που συγκεντρώθηκαν για την υποστήριξη επιχειρηματιών από την Ουκρανία και τη Μολδαβία τα τελευταία πέντε χρόνια.
Την ίδια ώρα στην Αμερικανική Γερουσία έχει καταγγελθεί στις 13 Απριλίου 2023 από τους ρεπουμπλικάνους ανεπαρκής έλεγχος της βοήθειας που δίνεται στην Ουκρανίας, καθώς σύμφωνα με την τοποθέτηση του Γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων Rand Paul, ο οποίος δήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να επιτρέψει την καταστροφή της αμερικανικής οικονομίας με την αποστολή αφειδούς βοήθειας, σε συνδυασμό με τις συνθήκες διαφθοράς τυο καθεστώτος του Κιέβου.
Η εικόνα που έχει σχηματίσει το καθεστώς του Κιέβου είναι ότι το καθεστώς του Κιέβου θέλει να … στήσει φαγοπότι με τα κεφάλαια της βοήθειας και γι’ αυτό έχουν αποφασίσει να βάλουν «χαλινάρι» στα σχέδια των Δημοκρατικών.
Το Horizon Capital Growth IV
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, εκπρόσωποι της Horizon Capital, του Ιδρύματος Ροκφέλερ, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης , της Deutsche Investitions und Entwicklungsgesells και ορισμένων άλλων επενδυτών υπέγραψαν έγγραφο σχετικά με τη συμμετοχή στη χρηματοδότηση του νέου ουκρανικού fund Horizon Capital Growth IV.
 Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-04-29_215719.png
«Οι εκπρόσωποι της Horizon Capital ανακοίνωσαν ότι συγκέντρωσαν 254 εκατομμύρια δολάρια στο νέο τους Horizon Capital Growth Fund IV (HCGF IV), από το οποίο θα επενδυθούν ουκρανικές εταιρείες», ανέφερε το γραφείο του Zelensky σε σχετικά ανακοίνωση.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης επενδυτές από τις ΗΠΑ , τη Γερμανία , την Ολλανδία , τη Γαλλία , τη Φινλανδία , τη Σουηδία , την Ελβετία και τη Δανία .
Νωρίτερα, ο Volodymyr Zelensky είπε ότι η αποκατάσταση της Ουκρανίας θα απαιτούσε «περίπου» 600-800 δισεκατομμύρια δολάρια, το ακριβές ποσό θα γίνει γνωστό μετά το τέλος της σύγκρουσης.
Τον Μάρτιο, η Παγκόσμια Τράπεζα , μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή , τον ΟΗΕ και την κυβέρνηση της Ουκρανίας, υπολόγισαν τις ανάγκες της χώρας για ανάκαμψη και ανοικοδόμηση σε 411 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η αναθεωρημένη εκτίμηση ξεπέρασε σημαντικά την πρόβλεψη του Σεπτεμβρίου των 349 δισεκατομμυρίων και τώρα ισοδυναμεί με το 2,6 του ΑΕΠ της Ουκρανίας για το 2022.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-04-29_215610.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης