Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Σε απολογία ο Ρώσος πρέσβης για βίντεο που υπονοούσε ότι Ισπανοί στρατιώτες πολεμούν στην Ουκρανία

Ισπανία: Σε απολογία ο Ρώσος πρέσβης για βίντεο που υπονοούσε ότι Ισπανοί στρατιώτες πολεμούν στην Ουκρανία
Στο βίντεο εμφανίζονταν άνδρες με στρατιωτική στολή, οι οποίοι μιλούσαν ισπανικά, μέσα σε όρυγμα στην Ουκρανία και δινόταν η εντύπωση πως πολεμούσαν στο μέτωπο
Το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε χθες Παρασκευή τον ρώσο πρεσβευτή Yuri Klimenko για να του εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία της Μαδρίτης σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο άφηνε να εννοηθεί πως ισπανοί στρατιώτες πολεμούν στην Ουκρανία.

Ο Klimenko κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τη δημοσιοποίηση του βίντεο από τη ρωσική πρεσβεία στη Μαδρίτη, όπως επιβεβαίωσε το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Ύστερα από την άμεση αντίδραση της ισπανικής κυβέρνησης, το βράδυ της Τετάρτης η ρωσική πρεσβεία στη Μαδρίτη αφαίρεσε το επίμαχο βίντεο από τους λογαριασμούς της σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.
Η εφημερίδα El País και άλλα ισπανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το επίμαχο βίντεο παρέθετε δήλωση της υπουργού Άμυνας της Ισπανίας Margarita Robles, στις 12 Απριλίου, με την οποία διαβεβαίωνε ότι καμία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ – συμπεριλαμβανομένης της πατρίδας της – δεν πρόκειται να στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία.

Στο βίντεο εμφανίζονταν άνδρες με στρατιωτική στολή, οι οποίοι μιλούσαν ισπανικά, μέσα σε όρυγμα.
Δινόταν έτσι η εντύπωση ότι ισπανοί στρατιώτες ενδέχεται να είναι παρόντες στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία.
Η ισπανίδα υπουργός Άμυνας Robles κατηγόρησε τη Ρωσία ότι επιχειρεί «να υπονομεύσει την ενότητα μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ» χρησιμοποιώντας κάθε δυνατή μέθοδο, συμπεριλαμβανομένης της «παραπληροφόρησης».
Υπογράμμισε ωστόσο ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να επιτύχει τον σκοπό της, επαναλαμβάνοντας ότι στην Ουκρανία δεν υπάρχουν στρατιώτες από οποιαδήποτε χώρα του ΝΑΤΟ.

To  βίντεο με στρατιώτη Ισπανό που δηλώνει ότι πολεμά στην Ουκρανία

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης