Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκορωσία: Η κρίση στην Ουκρανία αναβιώνει τα πιο επικίνδυνα σενάρια για σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων

Λευκορωσία: Η κρίση στην Ουκρανία αναβιώνει τα πιο επικίνδυνα σενάρια για σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων
H σύγκρουση στην Ουκρανία σηματοδοτεί την καυτή φάση μιας παγκόσμιας πολιτισμικής αντιπαράθεσης μεταξύ Δύσης και Ανατολής, εκτιμά ο υπουργός Άμυνας της Λευκορωσίας
Σχετικά Άρθρα
Η σύγκρουση στην Ουκρανία χρησιμεύει για να αναζωογονήσει τα πιο επικίνδυνα σενάρια που αφορούν μια άμεση σύρραξη μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων, η οποία θα μπορούσε να επιφέρει καταστροφικές συνέπειες, δήλωσε την Παρασκευή (28/4/2023) ο υπουργός Άμυνας της Λευκορωσίας Viktor Khrenin.
H σύγκρουση στην Ουκρανία προκάλεσε έναν μετασχηματισμό του συστήματος των διεθνών σχέσεων και της αρχιτεκτονικής ασφάλειας που δημιουργήθηκε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αναβιώνει τα πιο επικίνδυνα σενάρια που αφορούν μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων, η οποία θα μπορούσε να είναι γεμάτη καταστροφικές συνέπειες», είπε ο Khrenin σε συνάντηση στο Νέο Δελχί των υπουργών Άμυνας των κρατών μελών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), όπως μεταδίδει το Tass.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύγκρουση στην Ουκρανία σηματοδοτεί την καυτή φάση μιας παγκόσμιας πολιτισμικής αντιπαράθεσης μεταξύ Δύσης και Ανατολής, η οποία τελικά προκλήθηκε από την επιθυμία της Ουάσιγκτον να διατηρήσει την φθίνουσα παγκόσμια κυριαρχία της.

Αυξανόμενες εντάσεις


«Ο ανταγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη για το δικαίωμα καθορισμού των βασικών αρχών της παγκόσμιας τάξης.
Οι αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων μειώνουν τον ρόλο των υπερεθνικών οργανισμών και σταδιακά διαβρώνουν το τρέχον σύστημα διεθνούς δικαίου.
Διπλωματικές λέσχες και συζητήσεις υψηλού επιπέδου χάνουν τον ρόλο τους ως πλατφόρμες διαπραγματεύσεων και αντικαθίστανται από νέες μορφές συνεργασίας μεταξύ χωρών που βασίζονται στα κοινά συμφέροντα και στην προθυμία να τα προωθήσουν μέσω κοινών προσπαθειών», πρόσθεσε ο Khrenin.
«Η έλλειψη συμφωνίας μεταξύ των κορυφαίων παγκόσμιων δυνάμεων, οι οποίες έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για την παγκόσμια τάξη πραγμάτων, χρησιμεύει μόνο στην ενίσχυση του ρόλου της στρατιωτικής δύναμης ως εργαλείου για την υλοποίηση των εθνικών συμφερόντων διαφόρων χωρών.
Εν τω μεταξύ, το κατώφλι για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη χρήση στρατιωτικής δύναμης βυθίζεται όλο και πιο χαμηλά», κατέληξε ο Λευκορώσος υπουργός Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης