Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι 12 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έγιναν... ακόμα πιο πλούσιοι κατά 36 δισ. δολ... μέσα σε μία ημέρα

Οι 12 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έγιναν... ακόμα πιο πλούσιοι κατά 36 δισ. δολ... μέσα σε μία ημέρα
Ο διευθύνων σύμβουλος της LVMH, Bernard Arnault, και ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Platforms, Mark Zuckerberg, είναι οι πρώτοι στη λίστα
Σχετικά Άρθρα
Ακόμα πιο... πλούσιοι έγιναν οι 12 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, οι 12 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο πρόσθεσαν 36 δισ. δολ. στην περιουσία τους την Πέμπτη (27/4/2023) - και τώρα έχουν κερδίσει 264 δισ. δολ. σε συνδυασμένη καθαρή αξία φέτος.
Ο πλούτος τους έχει εκτοξευθεί χάρη στο ισχυρό ράλι της χρηματιστηριακής αγοράς. Ο S&P 500 σκαρφάλωσε 2% την Πέμπτη (27/4/2023) και τώρα έχει αυξηθεί κατά 8% φέτος, ενώ ο τεχνολογικά βαρύς Nasdaq αυξήθηκε κατά 2,4% και έχει κερδίσει 17% το 2023.
Ο διευθύνων σύμβουλος της LVMH, Bernard Arnault, και ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Platforms, Mark Zuckerberg, είναι οι μεγαλύτεροι νικητές της λίστας. Η άνοδος των τιμών των μετοχών των εταιρειών τους φέτος έχει προσθέσει 46 δισ. δολάρια και 42 δισ. δολάρια στις αντίστοιχες περιουσίες τους.
Ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Mask, και η κληρονόμος της L'Oreal, Francoise Bettencourt-Myers, έχουν κερδίσει περίπου 27, 25 και 23 δισ. δολάρια ο καθένας.
Ο πλούτος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft, Steve Ballmer, έχει διογκωθεί κατά 21 δισ. δολάρια, ενώ οι συνιδρυτές της Alphabet, Larry Page, και Sergey Brin έχουν σημειώσει κέρδη 16 δισ. δολαρίων και 15 δισ. δολαρίων ο καθένας. Ο πρόεδρος της Oracle, Larry Ellison και ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών, Carlos Slim, έχουν κερδίσει ο καθένας από περίπου 15 δισ. δολάρια φέτος επίσης.
Την κατάταξη συμπληρώνουν ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, και ο διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, Warren Buffett. Οι δισεκατομμυριούχοι κολλητοί φίλοι έχουν προσθέσει 13 δισ. δολάρια και 7 δισ. δολάρια στις αντίστοιχες περιουσίες τους από τις αρχές Ιανουαρίου.
Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν ράλι χάρη στην ανθεκτική αύξηση των κερδών, εν όψει του επίμονου πληθωρισμού, της εκτίναξης των επιτοκίων, της διαφαινόμενης ύφεσης και των φόβων για περαιτέρω τραπεζική αναταραχή και επώδυνη πιστωτική κρίση.
Η Microsoft, η Meta, η Tesla και άλλες εταιρείες τεχνολογίας οδήγησαν την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς οι επενδυτές ποντάρουν πολλά στην τεχνητή νοημοσύνη και άλλες καινοτομίες. Η άνοδος των τιμών των μετοχών τους έχει ενισχύσει τις προσωπικές περιουσίες των μεγαλύτερων μετόχων τους.
Οι 12 μεγιστάνες στη λίστα του Bloomberg αξίζουν συνολικά 1,4 τρισ. δολάρια. Το ποσό αυτό είναι περίπου ίσο με τη συνολική χρηματιστηριακή αξία της μητρικής Alphabet της Google και ισοδυναμεί με περισσότερο από το 5% του ΑΕΠ της αμερικανικής οικονομίας ύψους 26,5 τρισ. δολαρίων το περασμένο τρίμηνο.
Η συνδυασμένη αύξηση του πλούτου τους κατά 264 δισ. δολάρια φέτος αντιστοιχεί στην αγοραία αξία της PepsiCo και είναι περίπου διπλάσια από τις καθαρές πωλήσεις της Amazon το τελευταίο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης