Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη για τον χρυσό, δεν ανέκτησε τα 2.000 δολάρια

Ήπια κέρδη για τον χρυσό, δεν ανέκτησε τα 2.000 δολάρια
Μικρά κέρδη στον χρυσό
Σχετικά Άρθρα
Με ήπια κέρδη έκλεισε σήμερα 27/4 η τιμή του χρυσού, καθώς το αμερικανικό δολάριο δεν σημείωσε ιδιαίτερη άνοδο έναντι των κύριων ανταγωνιστικών νομισμάτων.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο Ιουνίου για τον χρυσό σημείωσε άνοδο 0,2% κλείνοντας στα 1.999 δολάρια η ουγγιά, μία «ανάσα» πριν ανακτήσει το ορόσημο των 2.000 δολαρίων.
Το πολύτιμο μέταλλο συσσώρευσε ισχυρά κέρδη τις προηγούμενες εβδομάδες και ήταν επόμενο να χτίσει νέα επίπεδα γύρω από το όριο αυτό.
Όπως σημειώνει ο Peter Spina, πρόεδρος της GoldSeek.com, «οι συνθήκες υπεραγοράς που επικρατούσαν εδώ και εβδομάδες δεν αποτελούν πλέον πρόβλημα και η αγορά απλώς παρασύρεται σε ένα πλάγιο εύρος, καθώς τα πολύ ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη συνεχίζουν να στηρίζουν την υποχώρηση των τιμών».
Ωστόσο, ο ίδιος προσθέτει ότι το «ερώτημα πλέον είναι πόσες εβδομάδες, ή και μήνες, θα συνεχίζει να διαπραγματεύεται ο χρυσός κάτω από τα επίπεδα ρεκόρ του», αφού κατά την άποψή του «ο χρυσός προορίζεται για νέα υψηλά».
Στα άλλα μέταλλα, το ασήμι Ιουλίου ενισχύθηκε 0,6% στα 25,21 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο χαλκός Ιουλίου κατέγραψε άνοδο 0,2% στα 3,88 η λίβρα.
Τέλος, το παλλάδιο Ιουνίου έκλεισε στο -1,1% και τα 1.492,40 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα Ιουλίου υποχώρησε κατά 1,2% στα 1.093,20 δολάρια η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης