Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η Δύση δεν κρύβει πλέον ότι βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό της αντεπίθεσης των Ουκρανών

Ρωσία: Η Δύση δεν κρύβει πλέον ότι βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό της αντεπίθεσης των Ουκρανών
«Η Δύση δηλώνει ανοιχτά πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να πετύχει η αντεπίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, η οποία σχεδιάζεται για το εγγύς μέλλον», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Η Δύση δεν κρύβει πλέον ότι βρίσκεται πραγματικά πίσω από τον σχεδιασμό της πολύκροτης αντεπίθεσης της Ουκρανίας και προσπαθεί να υπερκεράσει όλα τα εμπόδια προκειμένου να εξασφαλίσει την επιτυχία της, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova την Πέμπτη (27/4/2023).
«Η Δύση δηλώνει ανοιχτά πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να πετύχει η αντεπίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, η οποία σχεδιάζεται για το εγγύς μέλλον.
Δηλαδή, όπως μπορείτε να φανταστείτε, δεν κρύβει καν ότι είναι πίσω από όλον αυτόν τον στρατιωτικό σχεδιασμό, όχι μόνο στην τακτική καθοδήγηση, για την οποία έχουμε μιλήσει επανειλημμένα, αλλά και πίσω από τη διάθεση των απαραίτητων δυνάμεων σύμφωνα με το στρατηγικό της σχέδιο», είπε.
Η Zakharova τόνισε επίσης ότι εκπρόσωποι δυτικών χωρών, απαιτώντας ανοιχτά από τη ρωσική πλευρά να υποστεί τις μέγιστες δυνατές απώλειες, «επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά δυνατά την άμεση εμπλοκή τους στη σύγκρουση».

Η ουκρανική αντεπίθεση

Την Τρίτη (25/4), οι New York Times, επικαλούμενοι απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου και των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που εμφανίστηκαν στο Διαδίκτυο, ανέφεραν ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σχεδίαζαν να εξαπολύσουν μια αντεπίθεση στο νότο τον επόμενο μήνα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, μέχρι τα τέλη Απριλίου, η Ουκρανία αναμένεται να έχει προετοιμάσει 12 ταξιαρχίες μάχης αποτελούμενη από 4.000 άνδρες η καθεμία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης