Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φινλανδία: Σενάρια κυβέρνησης με τέσσερα κόμματα και συμμετοχή εθνικιστών

Φινλανδία: Σενάρια κυβέρνησης με τέσσερα κόμματα και συμμετοχή εθνικιστών
Από την ερχόμενη εβδομάδα οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης
Σχηματισμό κυβέρνησης τεσσάρων κομμάτων, ανάμεσα στα οποία και το εθνικιστικό Κόμμα των Φινλανδών θέλει ο επικεφαλής της Εθνικής Συμμαχίας της Φινλανδίας, Petteri Orpo.
Σε δηλώσεις του ο Orpo, ο νικητής των πρόσφατων εκλογών υποστήριξε ότι θα επιδιώξει να σχηματίσει κυβέρνηση με τη συμμετοχή του εθνικιστικού Κόμματος των Φινλανδών, του Σουηδικού Λαϊκού Κόμματος και των Χριστιανοδημοκρατών.
«Οι επίσημες διαπραγματεύσεις για την κυβέρνηση θα αρχίσουν στις 2 Μαΐου» υποστήριξε ο Orpo.
«Είναι αλήθεια ότι έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις, οφείλουμε να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις, πρέπει να κάνουμε οικονομίες, πρέπει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, αλλά πιστεύω ότι αυτά μπορούν να γίνουν και με αυτόν τον συνδυασμό.
Πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε» υπογράμμισε ο Orpo.

Οι έδρες

Υπενθυμίζεται πως στις εκλογές της 2ας Απριλίου η Εθνική Συμμαχία της Φινλανδίας του Orpo κέρδισε 48 έδρες επί συνόλου 200 εδρών του κοινοβουλίου.
Το εθνικιστικό Κόμμα των Φινλανδών έλαβε 46 έδρες και οι Σοσιαλδημοκράτες της απερχόμενης πρωθυπουργού Sanna Marin 43 έδρες.
Εκτός του Κόμματος των Φινλανδών, ο Orpo επιδιώκει να συμπεριλάβει στο κυβερνητικό σχήμα το Σουηδικό Λαϊκό Κόμμα (9 έδρες) και τους Χριστιανοδημοκράτες (5 έδρες), εξασφαλίζοντας έτσι ιακυβερνητική πλειοψηφία 108 εδρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης