Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παύση πυρός κήρυξε ο Prigozhin στο Bakhmut – Η αιτία… και το μήνυμα στον Κέρβερο

Παύση πυρός κήρυξε ο Prigozhin στο Bakhmut – Η αιτία… και το μήνυμα στον Κέρβερο
Μην μεταφέρετε εφεδρείες στο Bakhmut προειδοποιεί ο Prigozhin
Σχετικά Άρθρα
Παύση πυρός στο Bakhmut, όπου μαίνονται οι πιο αιματηρές μάχες του πολέμου στην Ουκρανία, κήρυξε ο Yevgeny Prigozhin, επικεφαλής του ρωσικού ιδιωτικού στρατού Wagner
Αιτία, όπως αναφέρει ο ίδιος με ανάρτηση του στο Telegram, είναι η άφιξη Αμερικάνων δημοσιογράφων.
Σύμφωνα με τον Prigozhin, τα πυρά του πυροβολικού θα σταματήσουν για όσο διαρκέσει η μεταφορά των Αμερικάνων δημοσιογράφων στην πόλη του Bakhmut.
«Καθόμαστε στο αρχηγείο, δίνουμε μάχη.
Μας έρχονται πληροφορίες ότι ο «Κέρβερος», ο διοικητής της 57ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, μεταφέρει Αμερικανούς δημοσιογράφους στο Bakhmut.
Ελήφθη η απόφαση να διακοπούν τα πυρά του πυροβολικού για να μπορέσουν οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι να φτάσουν και να αναχωρήσουν με ασφάλεια.
Ο Τύπος είναι ιερός» ανέφερε στην ανάρτηση του ο Prigozhin.

Προειδοποίηση

Ωστόσο, ο Prigozhin έσπευσε να προειδοποιήσει τους Ουκρανούς να μην επιχειρήσουν υπό την κάλυψη των Αμερικάνων δημοσιογράφων, να μεταφέρουν εφεδρικές δυνάμεις στο Bakhmut.
«Χαιρετίσματα στον Κέρβερο από τα παιδιά, αλλά μην φέρετε εφεδρείες» υποστήριξε ο Prigozhin, διαμηνύοντας πως σε αυτήν την περίπτωση, θα σταματήσουν τέτοιες επιχειρήσεις, εφόσον γίνουν.
Υπενθυμίζεται πως οι Ρώσοι έχουν καταλάβει πάνω από το 90% της πόλης, ενώ σήμερα ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Denis Pushilin, ανακοίνωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχο τους και το τελευταίο τμήμα του δρόμου που χρησιμοποιούσαν οι Ουκρανοί για τον εφοδιασμό των δυνάμεων τους στο Bakhmut.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης