Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ρυθμούς... στέψης το Ηνωμένο Βασίλειο - Συρρέουν τουρίστες για την ενθρόνιση του Καρόλου

Σε ρυθμούς... στέψης το Ηνωμένο Βασίλειο - Συρρέουν τουρίστες για την ενθρόνιση του Καρόλου
Αρκετά ξενοδοχεία στο Λονδίνο προσφέρουν ειδικά πακέτα για τη στέψη για όσους επιθυμούν να περάσουν μια νύχτα σαν βασιλιάδες κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου
Η Βρετανία ετοιμάζεται για ημέρες λαμπρότητας και μεγαλοπρέπειας στις αρχές Μαΐου, καθώς ο νέος της μονάρχης θα ενθρονιστεί σε μια τελετή στέψης που δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα εδώ και 70 χρόνια.
Εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και γύρω από αυτό για να παρακολουθήσουν τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ' και της βασίλισσας Καμίλα στο Αβαείο του Ουέστμινστερ στις 6 Μαΐου - το πρώτο μέρος ενός τριήμερου εορτασμού που κορυφώνεται με δημόσια αργία στις 8 Μαΐου.
Οι ταξιδιωτικές έρευνες έδειξαν ότι η ζήτηση για το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 90% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του 2023, καθώς περισσότεροι άνθρωποι προσπάθησαν να προγραμματίσουν επισκέψεις στη Βρετανία, σύμφωνα με στοιχεία της ταξιδιωτικής εταιρείας Red Savannah.
Ο βασιλιάς έχει υποσχεθεί μια πιο μετριοπαθή εκδήλωση από εκείνη που γιόρτασε η μητέρα του, η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β', το 1953.
Παρόλα αυτά, η ιστορική περίσταση θα σηματοδοτηθεί με βασιλικές εκδηλώσεις σε όλο το Λονδίνο και σε όλη τη χώρα.

Οι επιλογές

Πολλές πλατφόρμες έχουν δημιουργήσει προγράμματα γύρω από τη στέψη του Καρόλου.
Η στέψη θα πραγματοποιηθεί στο Αβαείο του Ουέστμινστερ στις 6 Μαΐου σε μια λειτουργία που θα διευθύνει ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι.
Η είσοδος στην τελετή γίνεται μόνο με πρόσκληση και θα περιοριστεί σε περίπου 2.000 συγγενείς, φίλους, αρχηγούς κρατών και VIP.
Ωστόσο, η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά και θα μπορεί να προβληθεί σε μεγάλες οθόνες σε διάφορους δημόσιους χώρους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.
Το κοινό θα μπορεί επίσης να συγκεντρωθεί στους δρόμους του Ουέστμινστερ για να παρακολουθήσει την "πομπή του βασιλιά".
Ξεκινώντας από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, θα περάσει από το The Mall, την Αψίδα του Ναυαρχείου, το Νησί του Βασιλιά Καρόλου Α΄, το Whitehall, την οδό Parliament Street, την Πλατεία Κοινοβουλίου και το Broad Sanctuary, πριν καταλήξει στο Αβαείο του Ουέστμινστερ.
Μετά τη λειτουργία, ο νέος βασιλιάς και η βασίλισσα θα ηγηθούν μιας μεγαλύτερης τελετουργικής πομπής, η οποία θα ακολουθήσει την ίδια διαδρομή αντίστροφα και στην οποία θα συμμετάσχουν άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, προτού κάνουν μια τελική εμφάνιση στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Νύχτα σαν βασιλιάδες

Αρκετά ξενοδοχεία στο Λονδίνο προσφέρουν ειδικά πακέτα για τη στέψη για όσους επιθυμούν να περάσουν μια νύχτα σαν βασιλιάδες κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.
Το Hotel Cafe Royal στο Piccadilly προσφέρει μια "Crown Jewels Experience", όπου με 12.995 λίρες Αγγλίας (16.135 δολάρια) οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια επίσκεψη στον Πύργο του Λονδίνου με λιμουζίνα με σοφέρ και μια ιδιωτική προβολή των κοσμημάτων του στέμματος, καθώς και μια διανυκτέρευση στη βασιλική σουίτα δύο υπνοδωματίων του ξενοδοχείου και πρωινό στη σουίτα.
Για 2.345 λίρες, το Dukes London's προσφέρει διαμονή δύο διανυκτερεύσεων σε executive δωμάτιο, καθώς και πρωινό με χαβιάρι Exmoor και σαμπάνια, παραδοσιακό τσάι κρέμας, δείπνο τεσσάρων πιάτων, στο πλαίσιο της "Royal Connoisseur Experience".
Και στο Strand Palace, οι επισκέπτες μπορούν να "μείνουν σαν βασιλιάς" με 845 δολάρια, με διαμονή δύο διανυκτερεύσεων, πρωινό σε μπουφέ, δωρεάν μίνι μπαρ και ένα μπουκάλι σαμπάνια.
Αλλού, το πακέτο "Town and Country" του Four Seasons παρέχει διαμονή δύο διανυκτερεύσεων στην τοποθεσία Mayfair, πριν οι επισκέπτες μεταφερθούν στην εξοχή για δύο ακόμη διανυκτερεύσεις στο Four Seasons Hampshire, με απογευματινό τσάι και μια εμπειρία ιππασίας στους στάβλους του ξενοδοχείου.

Ανακαλύψτε τα βασιλικά αξιοθέατα του Λονδίνου

Οι επισκέπτες του Λονδίνου μπορούν επίσης να γνωρίσουν την βασιλική ιστορία του με μια περιήγηση στα σημαντικότερα βασιλικά αξιοθέατα της βρετανικής πρωτεύουσας.
Ξεκινώντας από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ - την επίσημη κατοικία του ηγεμόνα του Ηνωμένου Βασιλείου από το 1837 - οι τουρίστες μπορούν να παρακολουθήσουν την τελετή αλλαγής της φρουράς, πριν εξερευνήσουν την Πινακοθήκη της Βασίλισσας και το Μουσείο Ιππικού.
Σε κοντινή απόσταση, το Αβαείο του Ουέστμινστερ, το Παλάτι του Κένσινγκτον - που κάποτε φιλοξένησε την πριγκίπισσα Νταϊάνα - και ο Πύργος του Λονδίνου προσφέρουν ευκαιρίες να εξερευνήσει κανείς το μεγαλείο της μοναρχίας της Βρετανίας ανά τους αιώνες.
Εν τω μεταξύ, στα περίχωρα του Λονδίνου, οι τουρίστες μπορούν επίσης να επισκεφθούν το Hampton Court, την αγαπημένη βασιλική κατοικία του Ερρίκου Η', και το Κάστρο του Windsor, τον τόπο της τελευταίας ανάπαυσης της βασίλισσας Ελισάβετ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης