Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Απώλειες 0,4% στα 1.996 δολάρια η ουγγιά - Έχασε το ψυχολογικό όριο των 2.000 ευρώ

Χρυσός: Απώλειες 0,4% στα 1.996 δολάρια η ουγγιά - Έχασε το ψυχολογικό όριο των 2.000 ευρώ
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα υπόλοιπα μέταλλα
Σχετικά Άρθρα
Με περιορισμένες απώλειες αλλά κάτω από το ψυχολογικό όριο των 2.000 δολαρίων έκλεισε ο χρυσός, καθώς οι ανησυχίες για την πολιτική διαμάχη μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων γύρω από το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ αλλά και για την κατάσταση των αμερικανικών περιφερειακών τραπεζών δεν κατάφεραν να παράσχουν επαρκή στήριξη στο πολύτιμο μέταλλο.
Ωστόσο, αρκετοί αναλυτές θεωρούν την υποχώρηση των τιμών του χρυσού ως «δώρο», επισημαίνοντας ότι τις προηγούμενες εβδομάδες συσσώρευσε ισχυρά κέρδη και ήταν επόμενο να χτίσει νέα επίπεδα γύρω από το όριο αυτό.
Όπως σημειώνει ο Peter Spina, πρόεδρος της GoldSeek.com, «οι συνθήκες υπεραγοράς που επικρατούσαν εδώ και εβδομάδες δεν αποτελούν πλέον πρόβλημα και η αγορά απλώς παρασύρεται σε ένα πλάγιο εύρος, καθώς τα πολύ ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη συνεχίζουν να στηρίζουν την υποχώρηση των τιμών».
Ωστόσο, ο ίδιος προσθέτει ότι το «ερώτημα πλέον είναι πόσες εβδομάδες, ή και μήνες, θα συνεχίζει να διαπραγματεύεται ο χρυσός κάτω από τα επίπεδα ρεκόρ του», αφού κατά την άποψή του «ο χρυσός προορίζεται για νέα υψηλά».
Στο πλαίσιο αυτό το συμβόλαιο Ιουνίου για τον χρυσό έχασε 0,4% ή 8,50 δολάρια και έκλεισε στα 1.996 δολάρια η ουγγιά.
Οριακή πτώση είχε και το ασήμι, με το συμβόλαιο Μαΐου να χάνει λιγότερο από 0,1% και να κλείνει στα 24,88 δολάρια η ουγγιά.
Η τιμή του χαλκού παράδοσης Ιουλίου έκλεισε στα 3,86 δολάρια η λίβρα, με οριακές απώλειες 0,1%.
Κέρδη κατέγραψε το συμβόλαιο Ιουνίου για το παλλάδιο, που πρόσθεσε 27,50 δολάρια ή 1,9% και έκλεισε στα 1.508,40 δολάρια η ουγγιά, και το συμβόλαιο Ιουλίου για την πλατίνα, που ενισχύθηκε κατά 7,80 δολάρια ή 0,7%, στα 1.106 δολάρια η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης