Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει η βιομηχανία της Ρωσίας, με οδηγό την παραγωγή όπλων - Άνοδος 6% για τη μεταποίηση

Ανακάμπτει η βιομηχανία της Ρωσίας, με οδηγό την παραγωγή όπλων - Άνοδος 6% για τη μεταποίηση
Η μεταποίηση παρουσίασε αύξηση άνω του 6%, με οδηγό την άνοδο 30% στα «έτοιμα προϊόντα μετάλλου», όπου περιλαμβάνονται όπλα και πυρομαχικά
Σχετικά Άρθρα
Η βιομηχανία της Ρωσίας ανέκαμψε απροσδόκητα για πρώτη φορά μέσα σ' έναν χρόνο, καθώς τομείς που συνδέονται με τη στρατιωτική παραγωγή παρουσίασαν ισχυρές επιδόσεις, λόγω της αύξησης των στρατιωτικών δαπανών, που συνδέονται με τις ανάγκες του πολέμου στην Ουκρανία.
Η βιομηχανική παραγωγή σε ετήσια βάση αυξήθηκε 1,2% τον Μάρτιο, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, πολύ μακριά από την πρόβλεψη οικονομολόγων του Bloomberg για ύφεση 1,4%.
Οι εξορύξεις μειώθηκαν 3,6%, ενώ δεν δημοσιεύτηκαν στοιχεία για την παραγωγή πετρελαίου, σε αντίθεση με προηγούμενες εκθέσεις.
Η μεταποίηση παρουσίασε αύξηση άνω του 6%, με οδηγό την άνοδο 30% στα «έτοιμα προϊόντα μετάλλου», όπου περιλαμβάνονται όπλα και πυρομαχικά.
Οι υπολογιστές, τα ηλεκτρονικά και οπτικά προϊόντα, στα οποία οι οικονομολόγοι λένε ότι πιθανώς περιλαμβάνονται εξαρτήματα για κινητήρες αεροσκαφών και πυραύλων, καθώς και τα οπτικά σκοπευτικά και άλλα συστήματα αυξήθηκαν κατά 23%.
Η παραγωγή στον κλάδο «άλλες μεταφορές», που καλύπτει οχήματα μάχης, αεροσκάφη και πλοία, αυξήθηκε περισσότερο από 10% για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.
Η αύξηση της στρατιωτικής παραγωγής ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, ακολουθώντας μια έκρηξη στις κρατικές δαπάνες στις αρχές του έτους που συνδέθηκαν με απροσδιόριστα συμβόλαια, όπως γράφει το Bloomberg.
Τα στοιχεία για τη στρατιωτική παραγωγή είναι κρατικό μυστικό, αλλά οι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι ο κλάδος ήταν από τους πιο ανθεκτικούς, από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
Ο πρόεδρος Vladimir Putin έχει πει επανειλημμένα ότι τα εργοστάσια όπλων εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο προκειμένου να συμβαδίσουν με τη ζήτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης