Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πιλότος Mi-35 της Ρωσίας, «Αγριόχοιρος» αποκαλύπτει τη νέα, ακαταμάχητη στρατηγική που «τρυπάει» την αεράμυνα της Ουκρανίας

Ο πιλότος Mi-35 της Ρωσίας, «Αγριόχοιρος» αποκαλύπτει τη νέα, ακαταμάχητη στρατηγική που «τρυπάει» την αεράμυνα της Ουκρανίας
Ο πιλότος τόνισε ότι η αξιοπιστία του εξοπλισμού, τους έχει βοηθήσει να ξεπεράσουν δύσκολες καταστάσεις που είναι αδιανόητες

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας (MoD) δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τους πιλότους του ελικοπτέρου Mi-35 να εφαρμόζουν μια νέα τακτική για να μειώσουν τον κίνδυνο να στοχοποιηθούν από ουκρανικά πυρά αεράμυνας κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων τους. 
Ο κυβερνήτης του ρωσικού ελικοπτέρου Mi-35 με το κωδικό όνομα «Αγριόχοιρος» αποκάλυψε ότι χρησιμοποιούν την τακτική της μέγιστης «στρογγυλοποίησης» του εδάφους για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο να στοχοποιηθούν από πυρά εχθρικής αεράμυνας. 
Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών κυκλοφόρησε ένα βίντεο που παρουσιάζει αυτή την τακτική, δείχνοντας πώς τα ελικόπτερα κάνουν ελιγμούς γύρω από το έδαφος.
Ο πιλότος του ελικοπτέρου Mi-35 εξηγεί ότι το πλήρωμα χρησιμοποιεί τακτικές περιτύλιξης για να συρρικνώσει τον κίνδυνο ώστε να μην στοχοποιηθεί από την εχθρική αεράμυνα. 
Προσαρμόζουν την προσέγγισή τους με βάση τα χαρακτηριστικά του τοπίου και του εδάφους, όπως δασικές φυτείες, καλωδιώσεις και άλλους παράγοντες. 
Ο πιλότος του ελικοπτέρου Mi-35 τόνισε ότι η αξιοπιστία του εξοπλισμού τους, τους έχει βοηθήσει να ξεπεράσουν δύσκολες καταστάσεις που είναι αδιανόητες.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο εξοπλισμός τους είναι πολύ αξιόπιστος και τους έχει επιτρέψει να ξεφύγουν από απίστευτα προκλητικές καταστάσεις που είναι δύσκολο ακόμη και να φανταστεί κανείς. 

Ο πιλότος, γνωστός ως «Αγριόχοιρος», δήλωσε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να αποφύγει τον εχθρό όταν ο εξοπλισμός του ανιχνεύσει μια ακτινοβολία τύπου λέιζερ.
 
Σε τέτοιες περιπτώσεις, το πλήρωμα βασίζεται στις δικές του ικανότητες για την πλοήγηση. 
Ενώ το ελικόπτερο έχει σχεδιαστεί για να έχει περιορισμένες δυνατότητες, ποτέ δεν απέτυχε και ήταν αξιόπιστη υποστήριξη κατά τη διάρκεια των αποστολών τους.
Ο Wg Cdr Vikram Raghavan (Retd), πρώην πιλότος Mi-24 της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας, δήλωσε στους EurAsian Times, «Τα επιθετικά ελικόπτερα χρησιμοποιούσαν πάντα μια τεχνική που ονομάζεται Nap-of-the-earth (NOE) ή κάλυψη εδάφους».
Ο Raghavan εξήγησε ότι η κάλυψη εδάφους περιλαμβάνει τη χρήση του διαθέσιμου εδάφους για την αποφυγή ανίχνευσης από ραντάρ ή οποιοδήποτε MANPADS (Man-Portable Air-Defense System).

1200px-Mi-35M_1.jpg

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης