Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall, στη σκιά της τραπεζικής κρίσης – Στο -0,38% ο S&P 500, ο Nasdaq +0,47%

Μεικτά πρόσημα στη Wall, στη σκιά της τραπεζικής κρίσης – Στο -0,38% ο S&P 500, ο Nasdaq +0,47%
Οι επενδυτές αναθάρρησαν από τα αποτελέσματα της Microsoft, που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις… αλλά...
Μεικτά πρόσημα κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη 26 Απριλίου, παρά την ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο, λόγω της αναταραχής που προκαλεί στον τραπεζικό τομέα η δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιπέσει η First Republic...
Οι επενδυτές αναθάρρησαν από τα αποτελέσματα της Microsoft, που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις…
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση -0,68%, στις 33.301 μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε μείωση -0,38%, στις 4.055 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +0,47%, στις 11.854 μονάδες

Στο ταμπλό, η Microsoft ενισχύθηκε 7,24%.
Η εταιρεία κατέγραψες μεγάλο άλμα στα έσοδα χάρη στο επιχειρηματικό τμήμα του Intelligent Cloud, ενώ η Amazon σημείωνε άνοδο 2,5% διότι ορισμένοι συμμετέχοντες στην αγορά ήλπιζαν ότι η επιχείρηση cloud της θα μπορούσε επίσης να παρουσιάσει ισχυρή αύξηση στα έσοδα.
Η Alphabet σημείωσε ήπια πτώση (-0,13%), παρότι η μητρική της Google δημοσίευσε επίσης καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη, αν και η μετοχή υποχωρεί…
Στον αντίποδα, η First Republic Bank ανακοίνωσε αργά τη Δευτέρα ότι οι καταθέσεις της μειώθηκαν κατά 40%, στα 104,5 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο.
Αυτό αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για τον ευρύτερο τραπεζικό τομέα και πίεσε τους κύριους δείκτες την Τρίτη.
Σε κάθε περίπτωση, η μετοχή υποχώρησε 30% μετά από πτώση σχεδόν 50% την Τρίτη και τελικά ανεστάλη η διαπραγμάτευσή της.
Κατά τα άλλα, οι μετοχές της Boeing και της Chipotle αυξάνονταν περισσότερο από 2% και 7%, αντίστοιχα, σύμφωνα με τις εκθέσεις κερδών τους.

Παράλληλα, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 3,44% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά επτά μονάδες βάσης στο 3,97%.
Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI υποχώρησε 3,6% στα 74,30 δολ. και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,4% στα 1.996 δολ./oz.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,7% έναντι του ευρώ, στο 1,0975 δολ.

Στα μάκρο, μείωση 8,1% σημείωσε τον Μάρτιο το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά και υποχώρησε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών, στα 84,6 δισ. δολ. όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.
Το Φεβρουάριο το έλλειμμα είχε φτάσει τα 92 δισ. δολ. Την περασμένη άνοιξη το έλλειμμα των ΗΠΑ έχει εκτοξευτεί σε ρεκόρ, σκαρφαλώνοντας στα 125,3 δισ. δολ.
Αναλυτικά, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,9% στα 172,7 δισ. δολ. ενώ οι εισαγωγές εμφάνισαν μικρή μείωση 1% στα 257,3 δισ. δολ. τον Μάρτιο.
Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε επίσης ότι τα αποθέματα χονδρικής αυξήθηκαν 0,1% τον Μάρτιο μετά από παρόμοια άνοδο το Φεβρουάριο. Τα αποθέματα στη λιανική ενισχύθηκαν κατά 0,7% μετά από άνοδο 0,3% τον προηγούμενο μήνα.

Με ρυθμό που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών αυξήθηκαν τον Μάρτιο οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ, αν και οι παραγγελίες χωρίς τα αεροπλάνα και τον αμυντικό τομέα εμφάνισαν κάμψη, σε άλλο ένα σημάδι επιβράδυνσης της οικονομίας.
Ειδικότερα, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν κατά 3,2% τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας την εκτίμηση των αναλυτών για μικρότερη άνοδο 0,5%.
Οι δομικές παραγγελίες για κεφαλαιουχικά αγαθά, που δεν περιλαμβάνουν τα αεροπλάνα και τον αμυντικό κλάδο και αποτελούν μια καλή ένδειξη για τα επενδυτικά πλάνα των επιχειρήσεων, υποχώρησαν ωστόσο κατά 0,4%, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters ήταν για μικρότερη μείωση 0,1%.
Παράλληλα, τα στοιχεία του Φεβρουαρίου αναθεωρήθηκαν χαμηλότερα σε πτώση 0,7% αντί για 0,1% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.
Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ταυτόχρονα ότι οι αποστολές κεφαλαιουχικών αγαθών υποχώρησαν 0,4% τον Μάρτιο μετά από παρόμοια πτώση το Φεβρουάριο.

Επιστρέφει η ανησυχία για τις τράπεζες - Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πτωτικά κινήθηκαν για ακόμα μία φορά (26/4/2023) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς επέστρεψαν οι ανησυχίες για τον τραπεζικό τομέα.
Πιο αναλυτικά:
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε κατά 0,48%, στις 15.795 μονάδες
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE διαμορφώθηκαν στις 7.852 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,5%
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC σημείωσε πτώση κατά 0,86%, στις 7.466 μονάδες
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB βρέθηκε στις 27.710 μονάδες, μειωμένος κατά 0,86%

Στα επιχειρηματικά, η βρετανική τράπεζα Standard Chartered ανακοίνωσε αύξηση 21% στα κέρδη προ φόρων, πάνω από τις εκτιμήσεις.
Οι μετοχές σημείωναν μικρή άνοδο στις πρώτες συναλλαγές, ενώ ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος σημείωνε πτώση 0,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης