Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δύση μετατρέπει την Ουκρανία σε ραδιενεργό νεκροταφείο – Τεράστιες συνέπειες σε ανθρώπους, περιβάλλον

Η Δύση μετατρέπει την Ουκρανία σε ραδιενεργό νεκροταφείο – Τεράστιες συνέπειες σε ανθρώπους, περιβάλλον
Η Μ. Βρετανία επιβεβαίωσε ότι έστειλε βλήματα με απεμπλουτισμένο ουράνιο για τα άρματα Challenger 2
Σχετικά Άρθρα
Η Δύση έχει επιλέξει να μετατρέψει την Ουκρανία πέρα από ένα αντιρωσικό στρατιωτικό πεδίο, και σε ένα ραδιενεργό νεκροταφείο υποστηρίζει η πρεσβεία της Ρωσίας στη Μ. Βρετανία, με αφορμή την επιβεβαίωση από τον Βρετανό υπουργό Άμυνας, James Heappey ότι έχουν σταλεί βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου μαζί με τα άρματα μάχης Challenger 2 στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
«Οι δηλώσεις του Heappey αποδεικνύουν την αδίστακτη γραμμή των Αγγλοσαξόνων για την κλιμάκωση του πολέμου «μέσω αντιπροσώπων» στην Ουκρανία.
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι για αυτήν την χώρα η Δύση έχει ετοιμάσει έναν ρόλο που δεν περιορίζεται στο να αποτελέσει ένα αντιρωσικό στρατιωτικό πεδίο μάχης, αλλά επεκτείνεται και σε αυτόν του «ραδιενεργού νεκροταφείου» με όλες τις συνέπειες που αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την υγεία των κατοίκων και του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής» αναφέρει η ρωσική πρεσβεία.

Επιβεβαίωση

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, απαντώντας σε ερωτήσεις του βουλευτή Kenny MacAskill, επιβεβαίωσε ότι η Μ. Βρετανία έστειλε βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου μαζί με τα άρματα μάχης Challenger 2 στην Ουκρανία.
Τα βλήματα αυτά θεωρούνται ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματικά στο να καταστρέφουν τεθωρακισμένα άρματα μάχης.
Η Μ. Βρετανία υποστηρίζει ότι τα βλήματα αυτά δεν είναι ραδιενεργά και δεν περιλαμβάνονται στους σχετικούς καταλόγους του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας.
Ωστόσο, η Ρωσία υποστηρίζει ότι είναι γνωστές οι συνέπειες από την χρήση τέτοιων βλημάτων ήδη από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία το 1999.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης