Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί τα βάζουν με Zelensky: Δεν ήταν έτοιμο για άμυνα το Bakhmut – Τεράστιο το τίμημα

Οι Ουκρανοί τα βάζουν με Zelensky: Δεν ήταν έτοιμο για άμυνα το Bakhmut – Τεράστιο το τίμημα
Έπρεπε οι στρατιώτες μας να είχαν φύγει από τον Φεβρουάριο υποστηρίζει Ουκρανός πρώην διοικητής
Σχετικά Άρθρα
Κριτική στις αποφάσεις του προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky αλλά και της στρατιωτικής ηγεσίας για την υπεράσπιση του Bakhmut ασκούν ολοένα και περισσότεροι Ουκρανοί αξιωματούχοι, αναφέροντας πως ο στρατός πληρώνει τεράστιο τίμημα με βαριές απώλειες καθώς δεν είχε γίνει σωστή προετοιμασία για την άμυνα της.
«Πληρώνουμε τεράστιο τίμημα στο Bakhmut.
Το θέμα είναι ότι ορισμένοι διοικητές έχουν κάνει λάθη και δεν προετοίμασαν την πόλη για σωστή άμυνα.
Όχι μόνο θα έπρεπε να είχαν προετοιμαστεί οι προσεγγίσεις στο Bakhmut, αλλά η ίδια η πόλη θα έπρεπε να είναι έτοιμη να αμυνθεί.
Αυτό δεν έγινε σωστά.
Το αποτέλεσμα είναι οι βαριές απώλειες» ανέφερε σε συνέντευξη του ο Sergei Krivonos, πρώην αναπληρωτής διοικητής των ειδικών δυνάμεων και πρώην αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας.

Έπρεπε να είχαμε αποχωρήσει

Ο Krivonos υποστήριξε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα έπρεπε να είχαν αποχωρήσει από το Bakhmut ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, κάτι που άλλωστε επισήμαναν και οι Αμερικάνοι, αλλά εναντιώθηκε κατηγορηματικά ο πρόεδρος Zelensky, ο οποίος μέχρι πρόσφατα υποστήριζε πως εάν το Κίεβο εγκατέλειπε τo Bakhmut, τότε θα κινδύνευε να χάσει και άλλα εδάφη.
Πάντως, οι Ουκρανοί δεν έχουν καταφέρει να απωθήσουν τους Ρώσους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ελέγχουν πάνω από το 90% της πόλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης