Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σκληραίνει η κόντρα κυβέρνησης - νοσηλευτών - Στα δικαστήρια σέρνει τους απεργούς ο υπουργός Υγείας

Βρετανία: Σκληραίνει η κόντρα κυβέρνησης - νοσηλευτών - Στα δικαστήρια σέρνει τους απεργούς ο υπουργός Υγείας
Μέσα στην εβδομάδα το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα υποστηρίξει το αίτημα της κυβέρνησης υποχρεώνοντας τους νοσηλευτές να περιορίσουν την απεργία τους
Σχετικά Άρθρα
Η κυβέρνηση Sunak σχεδιάζει να προσφύγει στο δικαστήριο κατά της ένωσης των νοσηλευτών που προγραμματίζει απεργιακές κινητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα.
Αυτό ανακοίνωσε η επαγγελματική ένωση των νοσηλευτών που ονομάζεται Βασιλικό Κολλέγιο Νοσηλευτών (RCN) στην ιστοσελίδα της.
Νωρίτερα στις 24/3 ο υπουργός Υγείας Steeves Burckley είχε ανακοινώσει ότι θα κάνει πίσω και δεν θα αμφισβητήσει τη απεργία που έχει ανακοινώσει ο κλάδος για το διάστημα 30 Απριλίου ως 2 Μαΐου, τελικά όμως αποφάσισε να παρέμβει στο δικαστήριο και να ζητήσει να σταματήσει η απεργία στις 2 Μαΐου.
Ο Υπουργός Υγείας ζητά συγκεκριμένα από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου να αποφανθεί ότι ένα τμήμα της απεργίας στις 2 Μαΐου είναι παράνομο, επειδή η νομική εντολή του RCN για απεργία λήγει τα μεσάνυχτα της 1ης Μαΐου, αναφέρει δημοσίευμα του Guardian.
Το RCN είχε απευθύνει νωρίτερα αυτό το μήνα κάλεσμα για την απεργία, όταν τα μέλη του απέρριψαν σε ψηφοφορία τη βελτιωμένη προσφορά της κυβέρνησης για τους μισθούς του 2022-23 και 2023-24.
Η κατάσταση είναι «ξεκάθαρα πολιτική» και «τρομακτική για τη δημοκρατία», δήλωσε η γενική γραμματέας και διευθύνων σύμβουλος του RCN Pat Kalen.
«Απόψε, η απειλή έγινε δυστυχώς πραγματικότητα», έγραψε η Kalen σε mail προς τα μέλη του RCN που εργάζονται για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας.
«Είναι τόσο λάθος για την κυβέρνηση να χρησιμοποιεί τα χρήματα των φορολογουμένων για να σύρει το επάγγελμά μας στα δικαστήρια. Είμαστε αποφασισμένοι να δείξουμε ότι το νοσηλευτικό επάγγελμα είναι ισχυρό και αποφασισμένο και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των μελών μας να απεργούν», πρόσθεσε.
Αργότερα αυτή την εβδομάδα, το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα υποστηρίξει το αίτημα της κυβέρνησης υποχρεώνοντας τους νοσηλευτές να περιορίσουν την απεργία τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης